• [Otteluennakko] HPK vs Pölkky Kuusamo ǀ 1.4.2017 klo 18.00 ǀ Elenia-areena

  HPK hankki vierasotteluissa Kuusamossa reilun henkisen ja tilastollisen yliotteen Pölkystä. Hallitsevalla suomenmestarilla on viikonloppuna kaksi mahdollisuutta lunastaa paikka Mestaruusliigan loppuotteluissa kotikentällään.

  Tiistain ja keskiviikon tuplakotiottelu oli Pölkky Kuusamon tilaisuus antaa painetta suosikkina sarjaan lähteneelle HPK:lle. Hämeenlinnalaisilla ei kuitenkaan ollut vaikeuksia viedä Koillismaalta mukanaan kahta voittoa. Toisessa ottelussa Kuusamon kotikunto mureni eikä joukkue päässyt edes 20 pisteeseen yhdessäkään erässä.

  Vierasmatka teki libero Eveliina Rautiaisen mukaan HPK:sta entistä vahvemman joukkueen.

  – Olemme eläneet tämän viikon kuin kommuunissa. Olimme (Pudasjärvellä) mökissä yötä kaikki samassa tilassa ja sitten (Kuusamossa) jumppasalissa keskenämme. Olemme olleet aikaisemminkin tosi hyvä ja tiivis joukkue ja meillä on ollut hyvä joukkuehenki, mutta minusta tämä on vain vahvistanut meitä, kun olemme olleet pari päivää yhdessä, hän kertoo.

   

  Pölkyllä on siis lähes mahdoton tehtävä nousta kilpailemaan seuran ensimmäisestä finaalipaikasta. Seuraavat kaksi ottelua pelataan Hämeenlinnassa, jos sarjassa ylipäätään tarvitaan viidettä peliä. HPK saavutti keskiviikkona pelissään huipputasonsa, mikä oli päävalmentaja Luca Chiappinin mukaan tarkoitus ajoittaa vasta finaaleihin.

  Chiappini tietää, ettei sarja ole ohi, ennen kuin neljäs voitto on tilillä. Ratkaisu olisi kuitenkin hyvä saada ajoissa. Finaalivastustaja LP Viesti päätti oman välieräurakkansa puhtaalla pelillä torstaina. Voittaminen on valmentajan mukaan joukkueesta itsestään kiinni.

  – Jos pystymme pelaamaan taas sillä tavalla, jolla pystymme, voimme varmasti päättää sarjan lauantaina. Voittaminen on tärkeää erityisesti nyt. Jos pystymme voittamaan seuraavan, saamme enemmän aikaa levätä, hän kiteyttää.

   

  Kuusamon otteluissa kotijoukkue jäi liikaa tähtilaiturinsa Olena Prokopenkon varaan. Keskiviikkona HPK pystyi riisumaan keskittyneellä pelillään Pölkyn varmasti aseista. Pölkyn täytyy välipäivinä löytää uusia ratkaisuja HPK:n torjunnan ohittamiseen.

  Kerho sen sijaan sai vierasmatkalla tutun vastuunkantajan, kun hakkuri Piia Korhonen äityi takomaan seitsemässä erässä 44 pistettä (6,29/erä). Aiemmissa peleissä HPK:n ei ole jäänyt luottohyökkääjästä kiinni, vaan isoja pisteitä ovat ottaneet milloin yleispelaaja Allison Mayfield, milloin keskitorjujat Karoliina Friberg ja Michaela Madsen.

  Playoffeissa ykköspassarin paikan ottanut Bryn Kehoe Eaton on hallinnut jokaista Kuusamo-kohtaamista, ja libero Rautiainenkin pelasi keskiviikkona kevään parhaan pelinsä. Finaalipullat ovat siis hyvin oranssissa uunissa.

   

  Valmentaja Chiappini uskoo, että Kuusamo hakee vielä muutoksia kääntääkseen onnensa. Hän odottaa kuitenkin samantapaista peliä kuin Kuusamossa nähdyt.

  – Pölkky tulee olemaan aggressiivinen, mutta meidän tulee olla tuplasti aggressiivisempia. He syöttivät hyvin, mutta me syötimme paremmin. He hyökkäsivät kovaa, mutta me puolustimme ja nostimme paremmin. Jos pelaamme kuten viime pelissä, heidän tulee olla hyviä löytääkseen tilan puoleltamme.

  Rautiainen lupaa, että joukkue tekee kaikkensa, jotta lauantaina juhlitaan mitalin varmistumista. Hän vannoo edelleen tiukan keskittymisen nimiin, joka toi voiton keskiviikkona.

  – Pölkyllä alkaa olla all-in, niin he tulevat varmasti kovaa. Emme saa yhtään höllätä omassa pelissämme. Täytyy pitää koko ajan fokus omassa pelissä ja keskittyä alusta alkaen jokaiseen palloon.

  Neljäs välierä HPK:n ja Pölkky Kuusamon välillä alkaa lauantaina 1. huhtikuuta Elenia-areenassa kello 18. Mahdollinen viides ottelu pelataan sunnuntaina samaan aikaan samassa paikassa. Tule kannustamaan HPK:n naiset jälleen loppuotteluihin!

  Tagit: hpk  pölkky kuusamo  mestaruusliiga  playoffs  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä