• Hämeenlinnan Lentopallokerho on löytänyt toisen ulkomaalaisvahvistuksensa. Yhdysvaltalainen Kayla Principato liittyy joukkueeseen hakkuriksi.

  Kayla Principato valmistui viime vuonna Denverin yliopistosta, jossa hän pelasi neljä viime kautta. Kaikkina neljänä kautena Denver Pioneers pääsi Summit League -konferenssin voittajana yliopistosarjan mestaruuskaavioon.

  Joulukuussa päättyneellä NCAA-kaudella hän oli Summit Leaguen paras pelaaja ja joukkueensa pisteykkönen. Konferenssinsa voittanut Denver putosi NCAA:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella California Polytechnicille.

  Kaikkiaan Principato kokosi uransa parhaalla kaudella viime syksynä 314,5 pistettä (Amerikassa jaetaan puolikkaita pisteitä, mikäli torjunnassa on useampi pelaaja) 29 ottelussa. Pistemäärä oli maanlaajuisesti kahdeksanneksi paras.

  22-vuotias pelaaja aloittaa ammattilaisuransa mielellään Mestarien liigaa pelaavassa seurassa, jonka hän odottaa pelaavan korkealla tasolla, itsensä mukaan lukien.

  – Seuralla on perinteitä ja menestystä. Mestaruudesta pelaava joukkue tarjoaa minulle mahdollisuuden haastaa itseäni ja kehittyä ammattilaisena. Valmennuksella on ollut joukkueelle selvä systeemi. On unelmani olla osa näin hyvin toimivaa joukkuetta, Principato hehkuttaa.

  Hän kertoo saaneensa yliopistosta kokemusta, tietoa ja itseluottamusta, jotka auttavat uran alkuun Euroopassa.

  – Kehityin sekä ihmisenä että pelaajana. Opin, miten sopeutua pelaamaan eri pelaajien kanssa joka kausi, ja mitä kilpailullisuus tarkoittaa. Ne siteet joukkuekavereihin olivat avain menestykseen ja kestävät loppuelämän. Olen innokas jatkamaan tasoni nostoa Hämeenlinnassa.

   

  Principato pääsi viime kesänä harjoittelemaan Yhdysvaltain yliopistomaajoukkueen kanssa. Yhtään maaottelua hän ei päässyt pelaamaan, sillä hän loukkaantui vakavasti kolmantena harjoituspäivänä saatuaan pallon silmäänsä. Aivotärähdyksestä hän toipui, mutta joutuu verkkokalvovaurion takia käyttämään yhä suojalaseja pelatessaan.

  192-senttisen hakkurin ase on pituuden lisäksi piiskamainen vasen lyöntikäsi. Hyvä vasenkätinen hakkuri on monipuolisine lyöntikulmineen lentopallossa valttikortti joukkueelle kuin joukkueelle. Häntä auttaa sopeutumaan italialaisvalmennukseen sukutaustan ansiosta opittu italian kieli.

  Newyorkilainen muotoilee sanansa periamerikkalaisesti huolella ja huokuu yhtä aikaa intohimoa ja nöyryyttä, kuten ikäisillään NCAA-kasvateilla on tapana.

  – Olen omistautunut harjoittamaan taitojani auttaakseni joukkuettani menestymään. Suhtaudun jokaiseen tilaisuuteen kentällä innokkaasti, energisesti ja keskittyneenä, koska rakastan lentopalloa, Principato kuvailee.

  Kuten lähes kaikki muutkin pelaajat, Principato etenee urallaan vuosi kerrallaan, joten seuraavasta kaudesta ei ole vielä tietoa.

  – Hämeenlinnassa haluan vaikuttaa joukkueen menestysputken jatkumiseen. Ammatillisessa mielessä aion jatkaa kovaa työntekoa, jotta pääsisin USA:n maajoukkueeseen.

   

  Principato on joukkueen toinen ulkomaalaisvahvistus passari Pauline Martinin lisäksi. Kolmas on tulossa lähiaikoina joko yleispelaajaksi tai keskitorjujaksi. Lisäksi Mestarien liiga pakottaa Hämeenlinnan tarkkailemaan muita vahvistuksia vielä pidempään.

  Lentopallokerhon joukkue Mestaruus- ja Mestarien liigaan 29.6.:

  Passarit: Pauline Martin (FRA), Taija Kaukoranta.

  Keskitorjujat: Yasmine Madsen, Eveliina Smolander, Laura Laukkanen.

  Yleispelaajat: Suvi Kokkonen, Ronja Heikkiniemi, Emmi Riikilä.

  Hakkuri: Kayla Principato (USA).

  Liberot: Julia Porsanger, Roosa Heikkiniemi.

  Päävalmentaja: Matteo Pentassuglia (ITA).

  Apuvalmentaja: Sami Stenius.

  Tagit: lentiskerho  Kayla Principato  pelaajasiirrot  tiedotteet  hakkuri  USA  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä