• Hämeenlinnan Lentiskerhon toinen peräkkäinen kotiottelu Loimua-areenassa meni jälleen viidenteen erään. Tällä kertaa voittoa juhli vierasjoukkue, kun Oriveden Ponnistus nousi 2-1-erätappioasemasta 3-2-voittoon. Ottelu päättyi OrPolle lopulta numeroin 2-3 (20-25, 25-13, 28-26, 15-25, 13-15).

OrPo aloitti ottelun vahvasti ja oli niskan päällä ensimmäisessä erässä heti alusta lähtien. Lentiskerho lämpeni otteluun hitaasti eikä pystynyt missään vaiheessa haastamaan vieraitaan avauserän erävoitosta.

Toiseen erään Lentiskerho teki muutoksen aloittavaan kuusikkoon, kun muutama päivä sitten joukkueeseen liittynyt Mikayla Shields tuli hakkuriksi, ja serbialainen yleispelaaja Ivana Jeremic pääsi ensimmäistä kertaa tutummalle paikalleen. Erä sujuikin hämeenlinnalaisten näkökulmasta erinomaisesti, eikä OrPo päässyt peliin kiinni missään vaiheessa erän aikana.

Pitkän erätauon jälkeen nähtiin keskiviikon ottelun trillerierä. Erää edettiin pitkään vieraiden komennossa, kunnes Lentiskerho nousi neljän pisteen takamatkalta tasatilanteeseen 19-19. Sen jälkeen oli kotijoukkueen vuoro repäistä pieni kaula, jonka OrPo kuitenkin tasoitti lukemiin 23-23. Kumpikin pääsi yrittämään kolmannen erän ratkaisua, mutta lopulta erän voittoa juhli Lentiskerho, kun Jeremic päätti erän hämeenlinnalaisten 28-26-voittoon kahdella peräkkäisellä hyökkäyspisteellään.

Neljäs erä oli tasainen tilanteeseen 10-10, kunnes OrPo meni menojaan ja vei ottelun viidenteen erään selvin 15-25-numeroin.

Viides erä oli taas tasainen. OrPo oli loppupuolella hieman johdossa, mutta kotijoukkue nousi vielä 13-13-tasatilanteeseen. Sen jälkeen vieraiden peräti 35 pistettä paukuttanut Lauryn Gillis ratkaisi kahdella onnistumisellaan toisen pisteen joukkueelleen.

Lentiskerhon tehokkain pelaaja oli erän hakkurina ja neljä erää yleispelaajana työskennellyt Jeremic (23/+15). Karoliina Friberg pelasi taas keskellä vahvasti ja teki 16/+15 pistettä. Emmi Riikilän saldoksi tuli 14/+2 ja vasta pari päivää Hämeenlinnassa viettäneen Shieldsin 13/+3.

Lentiskerho jatkaa pelejään Mestaruusliigassa tammikuun 25. päivä Rovaniemellä ja pelaa samalla vieraskiertueella myös sunnuntaina 26. päivä LiigaPlokia vastaan. Sitä ennen hämeenlinnalaisilla Lentiskerhon kannattajilla on kuitenkin mahdollista päästä seuraamaan CEV Cupin ottelua, kun saksalainen huippujoukkue SSC Palmberg Schwerin tulee Lentiskerhon vieraaksi. Neljännesvälierien ensimmäinen osaottelu pelataan Loimua-areenassa keskiviikkona 22. tammikuuta kello 18.30.