• HPK ei onnistunut murtamaan LP Kangasalan kotitaikaa ja kotijoukkue nappasi suoran 3-0 (25-17, 25-19 ja 25-22) voiton loppiaisen ottelusta.

Ottelu alkoi Kerhon kannalta täystyrmäyksellä. LP Kangasala tuli otteluun erittäin latautuneena ja latoi ensimmäisen erän alkuun 6-0 lukemat pohjille ennen kuin Kerho onnistui katkaisemaan Borichevan hyökkäyksellä kotijoukkueen kovan startin. Peli-ilmeensä kanssa tuskaillut Kerho ei onnistunut kasaamaan rivejään erän aikana ja nousemaan takaisin taistelemaan erävoitosta.

Toiseen erään herännyt HPK pääsi paremmin peliin mukaan heti erän alusta alkaen. Vahvasti hyökännyt Keao Burdine johti esimerkillään ja HPK onnistui taistelemaan tasatahtiin kotijoukkueen kanssa pisteistä. Hienoisesti Kerhon komennossa edennyt erä kuitenkin kääntyi kotijoukkueelle erän puolivälin jälkeen Kerhon mustan hetken myötä, kun joukkue sortui neljään perättäiseen hyökkäysvirheeseen. Momentumin käännyttyä LP Kangasala onnistui voittamaan ratkaisevat pallot itselleen ja eteni lopulta selkeään erävoittoon.

Kolmas erä lähti käyntiin hienoisessa kotijoukkueen otteessa, mutta HPK onnistui kaventamaan piste-eron kiinni ja tekniselle aikalisälle lähdettiin lukemissa 14-13.  Tasatahtiin 20 pisteen tienoille asti edennyt erä kääntyi kuitenkin jälleen ratkaisuhetkillä vahvasti pelanneelle kotijoukkueelle ja pisteet jäivät Kangasalalle suoran 3-0 tappion myötä.

Ottelun yleisömäärä oli 360.

Valmentajien ja avainpelaajien kommentit

Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:

- "Olin jännittynyt peliä ennen, kun en tiennyt, miten joulutauon jälkeen ilman yhtään harjoituspeliä lähtee peli sujumaan. Edelliseen hämeenlinnassa pelattuun joukkueiden kohtaamiseen nähden peli oli nyt vastakkainen. Puolustimme hyvin. Hyvillä syötöillä onnistuimme rikkomaan vastaanottoa niin, ettei HPK päässyt hyökkäämään keskeltä niin hyvin. Pelkäsimme HPKn amerikkalaisvahvistusta Keao Burdinea hieman, miten hän pelaa, että saammeko hänet kiinni. Kolmas erä on aina riski pitkän erätauon jälkeen. Nyt saimme hyvin pidettyä pelin kasassa. HPK:lla peli yski koko ajan. Omaa joukkuetta piti jonkun verran puskea, että pelaavat koko ajan tasollaan. Nämä kolme pistettä tänään olivat meille tärkeitä ja olen tästä voitosta tyytyväinen. Joukkue pelasi hyvin keskittynyttä rauhallista peliä. Ennen joulua näkyi väsymys monessa pelaajassa. Syksy oli rankka europeleineen. Pitkä joulutauko teki hyvää. Pelaajat saivat levättyä ja nollattua päätään. Luottavaisena heidät pystyi päästämään pitkälle tauolle, kun tiesi, että kovan moraalin omaavina he tauonkin aikana pitävät fysiikastaan huolta. Hyvällä mielellä lähdetään perjantaina kohti pohjoista, viikonloppuna edessä pelit Kuusamon Pölkkyä ja Rovaniemen Wovoa vastaan. Toivottavasti keskitorjujamme Daniela Öhman selviää kuumeestaan ja pääsee mukaan. Nöyränä lähdemme peleihin, jokaiseen palloon pitää keskittyä. Nyt Pölkky ja Wovo pelaavat kotikentillä ja meillä pitkät matkat edessä. Kuutta pistettä lähdemme kuitenkin hakemaan."

Luca Chiappini, HPK:

- "LP Kangasala pelasi erittäin hyvän pelin, me emme pelanneet. Allison Mayfield oli oikeassa sanoessaan, että teki hyvää pitää tauko ja tyhjentää mielensä. Nyt tuntui kuitenkin, että meillä päät olivat turhankin tyhjiä tulevaa kautta varten. Olisin halunnut vaihtaa kaikki pelaajat kentältä, jos olisin voinut. Nyt piti etsiä erilaisia vaihtoehtoja. Tänään oli vastaanotossa ongelmia, ne eivät olleet tarpeeksi hyviä, ei meidän standardimme mukaisia. Harjoitukset ovat menneet hyvin, mutta tänään oli huono päivä. Joukkue tuntui jotenkin olevan väärässä mielentilassa. Nyt hukattiin oikea mielentila ja hukattiin pelirytmi. Olimme koko ajan paineen alla. Tässä liigassa ei ole yhtään helppoa peliä, vaan jokaiseen peliin on lähdettävä tosissaan ja keskittyneenä."

Allison Mayfield, LP Kangasala:

- "Olen onnellinen voitosta ja kolmesta pisteestä. Peli sujui tänään erittäin hyvin. Meillä oli heikotkin hetkemme, mutta pystyimme nousemaan niistä. Tämä on joukkuetyöskentelyä. Tämän päiväinen peli oli lupaava kevään pelejä ajatellen.
    Meillä oli erittäin hyvä joulutauko. Pystyimme nollaamaan itsemme ja tulemaan virkistyneitä takaisin. Tauko teki hyvää kaikille."

Saana Koljonen, HPK:

- "En tiedä näkyikö, että oli ollut tauko peleissä. Tänään meillä oli heikko esitys. Viikko on jo harjoiteltu, mutta tänään ei onnistuttu millään osa-alueella. Syötössä tehtiin virheitä, samoin hyökkäyksissä ja vastaanotossa. Kangasala hyödynsi heikkoutemme hyvin. Joukkue punnitaan siinä, miten saa koottua itsensä hävittyjen pallojen jälkeen ja pääse takaa-ajoon.
    Joulutauko oli hyvä ja saatiin hengähtää. Oli raskas syksy takana ja paljon pelejä. Tänään ei kuitenkaan sujunut."

Ottelun parhaat pelaajat

Kotijoukkueelta ottelun parhaana pelaajana palkittiin passari Elizabeth Koberstein ja vierasjoukkueelta libero Saana Koljonen.

Ottelun parhaat pistenaiset

LP Kangasala: Allison Mayfield 18 / +8, Shelby Dalton 14 / +12 ja Elizabeth Koberstein 7 / +5
    HPK: Keao Burdine 12 / 0, Ralitsa Vasileva 7 / +1 ja Anna Boricheva 7 / -1