• Hämeenlinnan Lentopallokerho ja LP Viesti aloittivat sunnuntaina himmeimpien mitalien kohtalon ratkaisemisen, kun joukkueet kohtasivat ensimmäisessä pronssiottelussa Hämeenlinnan Loimua-areenassa. Ottelu päättyi lopulta 2–3 (25–19, 23–25, 23–25, 25–21, 12–15)

Lentopallokerho aloitti vahvasti ja otti ottelun avauserässä reilun johdon hyvällä syötöllään ja toimivalla torjuntapelillään. Parhaimmillaan hämeenlinnalaiset johtivat erää jo 20–11, ja vaikka LP Viesti hieman numeroita erän loppupuolella vaihtorulettinsa jälkeen kaunistelikin, ei ensimmäisen erän voittajasta ollut lopulta mitään minkäänlaista epäselvyyttä. Kotijoukkueen voittonumerot olivat 25–19.

Myös toisessa erässä Lentopallokerho oli erän alussa vahva, mutta tällä kertaa LP Viesti onnistui nousemaan todella pitkältä takamatkalta erän lopussa ensin tasoihin ja lopulta myös ohi. Vierasjoukkue vaihtoi toiseen erään passariksi Saana Virtasen, hakkuriksi Arita Ternavan ja erän aikana liberona pelasi myös Anna Syrjälä. Vieraat saivat toisessa erässä myös syötöllä tehoja, ja joukkueen hyökkäyspelaaminen oli kotijoukkuetta tehokkaampaa.

Pitkän erätauon jälkeen LP Viesti jatkoi toisen erän voiton tuoneella kuusikolla ja olikin pienessä johdossa erän alkupuolella. Lentopallokerho nousi erässä parhaimmillaan 20–16-johtoon, mutta lopulta vierasjoukkue oli taas erän lopussa vahvempi. LP Viesti vaihtoi lopussa tuplavaihdolla kentälle takaisin passariksi Viktoriaa Tuchashvilin ja hakkuriksi Iina Andrikopouloun, ja kaksikko olikin isossa roolissa erän kääntyessä salolaisille. Lentopallokerhon kannalta erän ikävin asia oli libero Emilia Joensalon loukkaantuminen. Hänen tilalleen liberoksi tuli Rita Timonen. Lentopallokerho haki erässä uutta vauhtia hyökkäyspeliinsä vaihtamalla 3–5-tilanteessa passariksi Jenna Ylivainion tilalle Roosa Raution.

Neljäs erä eteni alkuun tasaisesti. Lentopallokerho käväisi 10-7-johdossa, jonka jälkeen Viesti teki viisi peräkkäistä pistettä. 12–10-tilanteessa nähtiin seuraava ikävä loukkaantuminen, kun erän alussa kentälle tullut Viestin Anna Czakan loukkasi nilkkaansa. Lentopallokerho oli lopulta erässä parempi 25–21.

Myös viides erä aaltoili. LP Viesti aloitti hyvin, mutta Lentopallokerho nousi 11–9-johtoon. Sen jälkeen vieraat veivät loppuerän 6–1 ja saivat ensimmäisen kiinnityksen pronsseihin.

Natasa Sevarika Lentiskerho: En tiedä mitä toisessa erässä tapahtui, mutta tämä oli jo toinen kerta, kun niin kävi. Kaksi peliä on vielä jäljellä. Meillä on vielä mahdollisuus voittaa pronssia.

Giovanni Torchio: Hukkasimme mahdollisuutemme toisessa ja kolmannessa erässä ja oikeastaan viidennessäkin. Tämä on lentopalloa. Henkilökohtainen mielipiteeni on, ettei tämä ollut hyvä ottelu, koska molemmat joukkueet tekivät paljon virheitä. Pelissä oli enemmän tunnetta kuin laatua, mutta se on normaalia kauden lopussa.

Kaisa Nyman LP Viesti: Aika vaikeaa oli ehkä molemmin puolin. Onnellinen siitä, että saimme käännettyä tämän voitoksi. Tiedän, että likat ovat tosi väsyneitä. Vedimme aikamoiset välierät. Pitkän tauon aikana puhuimme, että kyse on pronssipelistä ja tässä jaetaan mitaleita ja nyt on pelattava ja taisteltava. Ei se kaunista ollut, mutta välillä se on tällaista.

Tomi Lemminkäinen LP Viesti: Voittoon tyytyväinen. En ole varmaan koskaan ollut tällaisessa lentopallo-ottelussa, jossa teemme 22 pelaajavaihtoa ja voitamme pelin. Yleensä tuollaisella vaihtomäärällä ei voita. Tänään sieltä löytyi apua, mutta emmehän me voi pelata näin ailahtelevaisesti, että joudumme tekemään näin monta vaihtoa. Jokainen vaihto tehtiin vielä syystä.

Hämeenlinna: Sevarika 24/+19, Madsen 17/+10, Yli-Sissala 11/+8

LP Viesti: Kosonen 16/+7, Andrikopoulou 16/+5, Nyman 10/+6

Ässäsyötöt 5–7, syöttövirheet 8–14, torjunnat 20–9, hyökkäys% 35–36, vastaanotto% 33–35