• Keskiviikkoillan Mestaruusliigan ottelu Hämeenlinnassa lupasi etukäteen suuria, klassikko-ottelua. Loimua-areenalla kohtasivat kaksi suomalaisen naislentiksen jättiläistä, Hämeenlinnan Lentopallokerho ja LP Viesti Salosta. Klassikosta tuli pannukakku.

LP Viesti syötti Kerholle kahdessa ensimmäisessä erässä kitkerää lääkettä, kirjaimellisesti. Hyppysyöttöjään lähes virheittä pommittaneet bulgarialainen yleispelaaja Kristina Yordanova ja ukrainalainen hakkuri Daria Butkevych johtivat syöttöarmadaa, joka sai Kerhon puolustuksen tolaltaan ja vastaanotot valtaosin irti verkosta.

Vierasjoukkue voitti avauserän tylysti pistein 25–13 ja toisen erän lähes yhtä tyrmäävin lukeminen, 25–17. Kotijoukkue sai pitkän tauon jälkeen rivinsä hetkeksi kokoon ja voitti kolmannen erän 25–18. Neljännessä erässä nähtiin häivähdys näiden joukkueiden takavuosien tuimista taistoista, mutta vain häivähdys. LP Viesti voitti erän 25–22 ja ottelun näin erin 3–1. Kauden tappiolla aloittaneille salolaisille voitto on neljäs putkeen. Kerho puolestaan hävisi toisen kotiottelunsa neljän päivän sisään.

VIESTIN ORKESTERI SOITTI KOMEASTI, KERHO JÄI SEINÄRUUSUKSI

LP Viesti onnistui laajalla rintamalla. Joukkueen kapteeni, libero Netta Laaksonen osoitti vakuuttavasti miksi häntä pidetään pelipaikkansa parhaana Liigassa. Loistavan puolustuspelin ohella Laaksonen vastaanotti 22 syöttöä, joista 64% positiivisia. Koko joukkueen laadukkaiden vastaanottojen osuus nousi komeasti 57 prosenttiin.

Toimiva vastaanotto, jossa pallot nousevat usein passarille niin sanotusta kuppiin vapauttaa hyökkäyspelaamisen kapellimestarin tekemään taikojaan. LP viestin passari Nea Luntamo silminnähden nautti tilanteesta ja pyöritti joukkueensa peliä upeasti. Seurasi jatkumo, laadukkaan vastaanoton ja passipelin seurauksena 19 hyökkäyspistettä kovalla prosentilla takonut Butkevych, Yordanova ja joukkueensa parhaana palkittu monipuolinen nuorten maajoukkuepelaajamme Arita Ternava pääsivät tappamaan palloja sydämensä kyllyydestä.

Kerho jäi illan tansseissa seinäruusuksi joka osa-alueella. Laadukkaiden vastaanottojen osuus 44% prosenttia on niukasti kelvollinen, mutta passari Victoria Deiselin iltapuhde jäi vaisuksi. Itävaltalaiselta odotettiin Sacher-kakkua, mutta lautaselle jäi pannukakku. Joukkueen kokeneet runkopelaajat Vera Klimovich ja kapteeni Michaela Madsen jäivät myös kauaksi tasostaan. Joukkueen ainoaksi todelliseksi onnistujaksi nousi 22 pistettä tehtaillut ukrainalaishakkuri Anna Shumeiko.

VIESTI TEKI KERHOSTA HEIKON

Ottelun proliberoksi valittiin LP Viestin Netta Laaksonen ja joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Lentopallokerho Anna Shumeiko ja LP Viestin Arita Ternava.

Arita Ternava, yleispelaaja, LP Viesti:

— Puolustuksemme toimi hyvin läpi ottelun. Pelimme on kehittynyt koko ajan ja neljä voittoa putkeen kasvattaa tietysti itseluottamustamme. Uskallamme pelata rohkeasti. Oma vastaanottopelini on hiukan takunnut alkukaudella. Tänään se onnistui oikein hyvin, joten olen todella tyytyväinen.

Anna Shumeiko, hakkuri, Lentopallokerho:

— Teimme aivan liikaa virheitä vastaanotossa ja myös syöttöpelissämme. En oikein ymmärrä mistä se johtuu, koska aikaisemmin olemme niissä onnistuneet. Jatkossa meidän täytyy pelata agressiivisemmin ja ennen kaikkea fiksummin.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja, LP Viesti:

— Kaksi ekaa erää pelasimme todella hyvin ja saimme syötöillämme Kerhon vastaanotot irti verkolta. Torjunta- ja puolustuspelaaminen olivat myös hyviä, vähillä virheillä. Teimme tänään Hämeenlinnan aika heikoksi. Joukkueessani on hyviä nuoria pelaajia, joista keskipelaajat Ella Kuosmanen ja Emmi Mäki-Kojola onnistuivat tänään hienosti. Pelaajani harjoittelevat mielestäni todella laadukkaasti, joten uskon vahvasti, että pelimme tulee kehittymään entisestään.

Giovanni Torchio, päävalmentaja, Lentopallokerho:

— Nelospaikan hyökkäyksemme olivat heikkoja läpimottelun. Vastaanottopelimme toimi mielestäni ok, mutta siinä olivatkin positiiviset... Aloimme tehdä virheitä ja suorituksemme ailahteli. Lisäksi kokeneet pelaajamme eivät tänään nousseet omalle tasolleen. Meidän täytyy nyt saada mielenrauhamme takaisin. Se onnistuu vain tekemällä työtä, harjoittelemalla hyvin.

Mestaruusliigan sarjaohjelma sisältää sellaisen kummallisuuden, että Lentopallokerhon seuraava kotipeli pelataan vasta pikkujouluaikaan, 2. päivä joulukuuta. Sitä ennen Hämeenlinnan lentopalloväki saa kuitenkin ennen aikaisen joululahjan, kun Loimua-areenalle saapuu torstaina 9. marraskuuta Euroopan haastajacupin otteluun vieraaksi turkkilainen suurseura, Istanbulin Galatasaray.

teksti: Tapio Suominen
    kuva: Tomi Vesaharju