• Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Pölkky Kuusamo aloittivat keskiviikkona pelaamisen tämän kevään loppuottelupaikasta. Ensimmäisen kiinnityksen finaaleihin otti runkosarjan voittanut Pölkky, joka kaatoi Kerhon kotihallissaan kolmessa erässä numeroin 3-0 (25-23, 25-17, 25-23).

Lentiskerho aloitti avauserän vahvasti, mutta kotijoukkue näytti jo karkaavan tavoittamattomiin Carlyle Nusbaumin syöttövuorolla. Se johti ottelua jo 21-13, mutta Lentopallokerho nousi vielä taisteluun erävoitosta ja tilanteeseen 23-23, kunnes Pölkky otti kaksi viimeistä pistettä nimiinsä.

Toinen erä oli avausottelun selvin. Pölkky karkasi noin kymmenen pisteen kohdalla reiluun johtoon, eikä päästänyt vieraitaan enää avauserän tavoin nousemaan mukaan.

Kolmas erä oli taas tasainen, vaikkakin Pölkky oli siinä kuskin paikalla koko ajan. Lentopallokerho selvitti vielä yhden ottelupallon, mutta lopulta Pölkky pääsi juhlimaan otteluvoittoa 25-23-erävoitollaan.

Lentiskerhon päävalmentaja Giovanni Torchio arvioi, että vastaanottohyökkäyksen pitää parantua toiseen otteluun.

- Meillä oli paljon vaikeuksia vastaanottohyökkäyksissä ja silloin on hankala voittaa peliä. Ensimmäiseksi meidän pitää saada vastaanottoamme paremmaksi, mutta myös passipelin pitää olla siinä parempaa.

Joukkueet kohtaavat heti uudelleen torstaina Pölkyn kotikentällä.

- Huomenna on taas uusi peli, tarina ja päivä. Ehkä Kuusamo pelaa paremmin kuin tänään, ehkä me pelaamme paremmin. Nyt meidän pitää käyttää palautumisaika hyvin ja katsoa miten huomenna käy.

Torchio peluutti kahdessa ensimmäisessä erässä passarina myös Roosa Rautiota, ja yleispelaajan paikalle tuli toisen erän aikana Netta Hyttinen.

- Yritimme uusia keinoja pysyä pelissä mukana. Jenna tuli sitten myös hyvin takaisin peliin, se on hänen vahvuutensa.