• [Turnausennakko] Suomen cupin lopputurnaus ǀ 28.–29.1.2017; la klo 11.30, su klo 12.30 ǀ Elenia-areena

  HPK-naisilla on viikonloppuna edessään hieno mahdollisuus voittaa seuran (HPK-ajan) ensimmäinen Suomen cup. HPK järjestää lentopalloliiton kanssa Elenia-areenalla lauantaina ja sunnuntaina kolmatta kertaa peräkkäin cupin final four -turnauksen.

  Naisten finaalitapahtumassa on tällä kertaa yksi suosikki yli muiden. Kotijoukkue HPK on jättänyt tällä kaudella muille Suomen kentillä vain murusia ja nollannut pahimman kilpakumppaninsa LP Viestinkin peräti neljästi. Kun kotiotteluista on vain erävoittoja ja Suomen cup puuttuu joukkueelta palkintokaapista, Elenialla nähdään nälkäinen HPK.

  LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen myöntää hämeenlinnalaisten selvän paremmuuden tällä hetkellä, mutta toivoo joukkueensa haastavan HPK:ta.

  – Totta kai lähdemme jahtaamaan finaalipaikkaa ja jos sinne pääsemme niin mestaruutta, mutta kun tätä kautta on katsonut, HPK on ollut aika ylivoimainen Suomessa. Sitä eroa pitää pystyä ottamaan kevääseen asti kiinni ja totta kai jo viikonloppuna. Kuitenkin yksittäisessä pelissä haastajalla on parempi mahdollisuus voittaa kuin jossain pitkässä sarjassa, Lemminkäinen pohti keskiviikon CEV Cup -ottelun jälkeen.

   

  HPK aloittaa lopputurnauksen lauantai-iltapäivällä välieräottelulla LP Kangasalaa vastaan. Lauantain vastustaja on yksi niistä harvoista joukkueista, jotka ovat voittaneet erän Kerholta. Siitä huolimatta HPK on voittanut molemmat seurojen kohtaamiset melko selvästi.

  LP Kangasala näytti kuitenkin joulukuussa Pitkäjärven koululla ajoittain vaarallisuutensa eikä joukkue ole tämän jälkeen ainakaan heikentynyt. Se on voittanut tämän vuoden puolella kaikki kolme liigaotteluaan. Kangasala vahvisti hiljattain valmiiksi vahvaa hakkuriosastoaan (liigan eräkohtainen pisteykkönen Dayana Segovia) ukrainalaisella Evgenija Njuhalovalla, joka iski Woman Volleyta vastaan heti 17 pistettä.

  Kangasalan heikkoon alkukauteen nähden cupin välieriin pääsy oli seuralta venyminen. Mestaruusliigassa vasta kuudentena oleva joukkue pudotti liigakolmosen, Pölkky Kuusamon puolivälierissä pistein 4–2.

  Kangasalla on toki totuttu cup-menestykseen, sillä seura voitti cupin viimeksi kausina 2012–13 ja 2013–14. Viime kaudella LP pudotti HPK:n sen kotiturnauksesta puolivälierissä ja eteni lopulta finaaliin.

   

  Kaksi edellistä cup-mestaruutta voittanut LP Viesti on luonnollisesti HPK:n ykköshaastaja viikonloppunakin. Ennen mahdollista kauden viidettä keskinäistä kohtaamista sunnuntaina salolaisten on kuitenkin voitettava turnauksen toinen pirkanmaalaisjoukkue, Oriveden Ponnistus. OrPo on voittanut tänä vuonna vain Pieksämäki Volleyn, mutta on ainoana joukkueena HPK:n lisäksi onnistunut voittamaan Viestin tällä kaudella.

  HPK:n yleispelaaja Salla Karhu odottaa finaaleissa hyviä pelejä paitsi LP Viestiä myös LP Kangasalaa vastaan.

  – On hauska pelata Kangasalaa vastaan. Jotenkin tuntuu ettemme ole pitkään aikaan pelanneet heitä vastaan. Kyllä Salossakin varmaan jotain uutta keksitään. Siellä ei varmasti ruveta hakkaamaan päätä seinään, mutta mekin mietimme, mitä me voimme tehdä vielä paremmin.

   

  Naisten cup-huipennuksen lisäksi Pullerilla pelataan viikonloppuna myös miesten final four. Lopputurnauksessa ovat mukana oikeutetusti kauden neljä parasta suomalaista joukkuetta. Ensimmäisessä välierässä kohtaavat Mestaruusliigan kiistattomasti parhaat seurat, Vammalan Lentopallo ja Hurrikaani-Loimaa. Lauantain päättää Pielaveden Sammon ja Kokkolan Tiikereiden kohtaaminen.

  Suomen cupin finaalitapahtuma alkaa naisten välierillä lauantaina kello 11.30. HPK:n ja LP Kangasalan ottelu on ohjelmassa kello 14. Naisten loppuottelu on ohjelmassa sunnuntaina kello 12.30, jonka jälkeen kello 15.30 ratkeaa miesten cup-mestaruus vuosimallia 2016. Lisäporkkanana turnauksen voittajille ovat paikat ensi kauden CEV Cupissa.

   

  Linkit

  http://www.mestaruusliiga.fi/uutiset/final4-hallitsevat-cupmestarit-ovat-nyt-haastajia.html

  Tagit: suomen cup  final four  hpk  lp viesti  lp kangasala  oriveden ponnistus  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä