• Hämeenlinnan Lentopallokerho palaa sunnuntaina Mestaruusliigassa kotisaliinsa, kun se kohtaa kello 18.30 alkavassa ottelussa orivesiläisen OrPon. Hämeenlinnalaiset hakevat paluuta voittokantaan, sillä joukkue on hävinnyt kolme edellistä kamppailuaan LP Kangasalaa, LP Viestiä ja WoVoa vastaan.

  Sunnuntain vastustaja OrPo lähtee otteluun niin ikään tappio niskassaan, kun se hävisi viime viikon lauantaina Pirkanmaan paikallisottelussa LP Kangasalle kotonaan 1–3. Joukkueet ovat sarjataulukossa muutaman pisteen erolla toisiinsa, Hämeenlinna neljäntenä ja OrPo kuudentena, mutta OrPo on pelannut syksyn aikana kaksi ottelua vähemmän.

  Hämeenlinnalaisten passari Jenna Ylivainio tietää, että sunnuntaina on taas edessä kova ottelu.

  – Tiukka ottelu on varmasti edessä. OrPo on ollut aina hyvä puolustusjoukkue ja taistelee jokaisesta pallosta. Meidän pitää pystyä vastaamaan siihen ja taistella erien loppuun asti joka pallosta, Ylivainio sanoo.

  Hämeenlinnalaisten oma kasvatti on ollut viime peleissä yksin vastuussa joukkueen pelintekemistä, kun itävaltalainen Dana Schmit oli ensin loukkaantuneena sivussa yhdestä ottelusta ja jätti lopulta samasta syystä kauden Suomessa kesken.

  – Totta kai tilanne on ollut minulle uusi, mutta joukkue on tukenut hyvin ja mennyt ihan hyvin. Treeneissä se on ollut ehkä isoin haaste, sinne tarvitsisi toisen passarin, jotta pääsisimme pelaamaan kunnolla kuusikkoa.

  Hämeenlinnalaiset ovat muutenkin seuralle harvinaisemmassa tilanteessa, kun tappioita on tullut putkeen useampi ja joukkue hakee uuden päävalmentajansa Giovanni Torchion johdolla vielä kahden ottelun jälkeen avausvoittoa.

  – Isoin juttu on löytää itseluottamus takaisin. Meillä on peleissä paljon hyviä hetkiä, mutta varsinkin erien lopussa on ollut vaikeuksia pelata hyvää peliä, Ylivainio pohtii.

  Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja OrPon Mestaruusliiga-ottelu sunnuntaina 7. marraskuuta kello 18.30 Hämeenlinnan Loimua-areenassa. Ottelu on seurattavissa myös Ruutu+-palvelusta.

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä