• Hämeenlinnan Lentopallokerho, europeleissä vain Hämeenlinna, pelaa tulevan kauden Eurooppan cupeissa vain sitä kovinta eli Mestarien liigaa. Joukkue aloittaa taipaleensa marraskuussa suoraan liigan lohkovaiheesta.

  Yllättävä ilouutinen varmistui torstaina, kun aina arvaamaton Euroopan lentopalloliitto CEV julkaisi sen kilpailuihin osallistuvat joukkueet. Naisten Mestarien liigan lohkovaiheeseen pääsee ensi kaudella 20 joukkuetta viimekautisen 16 sijaan.

  Monien maiden mestarit kuitenkin luopuivat paikoistaan lohkovaiheessa, joten Suomi ja Hämeenlinna nousivat rankingin sijalta 15 lohkovaiheeseen. Muiden 17 paikkansa turnauksessa varmistaneen joukkueen joukossa ovat muun muassa Italian, Turkin ja Venäjän mitalistit sekä HPK:sta tutun Daniela Öhmanin tähdittämä Ranskan mestari Béziers VB.

  Lentopallokerholla ei juuri ollut vaihtoehtoa paikan vastaanottamiselle. Seura on jo sitoutunut maksamaan osallistumisesta 25 000 euroa CEV:lle. Vetäytyminen olisi myös johtanut europelikarenssiin.

  Osallistuminen Mestarien liigaan on myös ainutlaatuinen tilaisuus nuorelle joukkueelle, toteaa manageri Ville Kalliomäki.

  – Tämä on todella hieno asia seurallemme. Pelaajille ja valmentajille tämä on iso näytön paikka. Meiltä on lähtenyt paljon pelaajia ulkomaille viime aikoina ja tämän kautta monet uudetkin pelaajat pääsevät lähelle samaa mahdollisuutta, Kalliomäki sanoo.

  – Mutta jostain on löydettävä vielä 40 000 euroa. Mestarien liigan pelaaminen maksaa

  Mestarien liigan lohkovaiheeseen pääsi suoraan 18 joukkuetta. Kahdesta muusta paikasta karsitaan syys–lokakuussa kolmella karsintakierroksella. Lohkot arvotaan Euroopan lentopallogaalassa 2. marraskuuta. Pelit alkavat 20. marraskuuta ja kestävät vähintään 26. helmikuuta asti.

  Hämeenlinna emännöi lohkossa vähintään kolmea ottelua Euroopan kärkitason joukkueita vastaan. Mestarien liiga ei sisälly vielä lauantaihin asti kausarihaasteessa lunastettaviin kausikortteihin.

  Tagit: hämeenlinna  mestareiden liiga  cev  cev champions league  lohkovaihe  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä