•    Hämeenlinnan Lentopallokerho ei antanut mitään mahdollisuuksia Pihtiputaan LiigaPlokille ja vei toisen osaottelun puhtaasti 3-0 (25-19, 25-22, 25-17).

Lentiskerho oli kuitenkin toisessa erässä suurissa vaikeuksissa mutta nousi sillasta LiigaPlokin johtaessa 10-18 ja eteni siinäkin erässä voittoon.

Lentiskerho aloitti ottelun emännän elkein ja hallitsi ensimmäistä erää selvästi vaikka Liigaploki kävikin pinnan johdossa ennen erän puoltaväliä pariinkin kertaan.

Toinen erä oli kerta kaikkiaan erikoinen. Liigaploki johti erää suurinumeroisesti. Pentassuglia ei heittänyt pyyhettä kehään vaan komensi ruutuun nuoren passarin Jenna Ylivainion ja peli sai uuden käänteen. Toisenlainen pelinrakentelu aiheutti hämminkiä Liigaplokissa ja pallot alkoivat lipsua seinille. Madsen syötti pitkän putken ja hetkessä erä oli tasoissa. Erän alussa Liigaplokin Jaelyn Keene oli aivan pitelemätön.

Kolmannessa erässä ei ollut ottelun voittajasta enää mitään epäselvää. Kerhon peli oli vapautunutta ja Liigaploki oli jo alistunut kohtaloonsa. Tuhannen liigapelin pelannut hämeenlinnalaisjoukkue välieriin ja mitalipeleihin.

Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia:

“Olen tosi iloinen. Mielestäni teimme hyvää työtä ja tämän ottelun voitimme nimenomaan toisessa erässä. Ja sen takia, että siinä tilanteessa oli todella vaikeaa nousta – erityisesti kun ajattelee mitä tapahtui ensimmäisessä ottelussa LiigaPlokia vastaan. Meillä oli mielessä vaan se, että sama ei voi tapahtua uudestaan! Viemme täältä kaiken mitä vaan voimme.

Joukkueen laatu tuli hyvin esiin tässä ottelussa ja olen todella tyytyväinen. Veimme sen mikä meille kuuluu ja olemme todellakin ansainneet paikan semifinlaaleissa.  Yritämme koko ajan parhaamme – ja mennä eteenpäin”.

Lentiskerho Emmi Riikilä:

“Tämä oli koko meidän joukkueen voitto. Toisessa erässä ne pelaajat, jotka tulivat penkiltä mukaan, tulivat tosi mahtavasti sisään. Ja heille siitä tosi iso hatunnosto.

En osaa oikeen sanoa mitä toisessa erässä tapahtui kun pelasimme huonosti. Tärkeintä on kuitenkin se että me tultiin takaisin siihen erään. Ja nyt voitto maistuu – ja mitalipeleihin sitten entistä ehompana".

LiigaPlokin päävalmentaja Mikko Pesonen:

“Tässä pelissä oli selkeää, paremmalle hävittiin. Hämeenlinna nuiji meidän vastaanoton nurin tänään ja siitä emme päässeet hyökkäämään. Varsinkin 4-laita oli tosi huonoa. Emme me voi pärjätä Hämeenlinnaa vastaan sillä, että heitellään palloa sormilla yli verkon. Siinäpä ne tärkeimmät oli.

Toisen erän alku oli sitä hyvää peliä mitä olisin halunnut, että pelaamme – koska sitä peliä me osaamme pelata. Mutta pari-kolme vastaanottovirhettä, selkäranka meni poikki ja peli oli selvä”.

LiigaPloki Jaelyn Keene:

“Emme ilmiselvästi pelanneet parasta peliämme. Mielestäni pelissä näkyi myös se, että matkustimme tänne. Kotona pelasimme tosi hyvin ja veimme Hämeenlinnan viidenteen erään. Nyt toisessa erässä päästimme heidät takaisin peliin mukaan – ja se vei meiltä tuulen purjeista. Tauon jälkeen peli lähti liikkeelle ihan ok, mutta loppu oli hidas. Ja toisaalta, vastapuoli teki paljon hyviä juttuja, joilla pysäytti hyökkäyksemme”.

Marko Peltoniemi, Laatumuutot palkitsi Lentiskerhon Emmi Riikilän ja LiigaPlokin Jaelyn Keenen.