• Hämeenlinnan Lentopallokerho pystyi maanantaina siihen, mihin yksikään joukkue ei tämän kauden aikana ollut vielä pystynyt. Lentiskerho katkaisi alkukauden ajan pelkkiä voittoja napsineen LiigaPlokin voittoputken, kun se kaatoi pihtiputaalaiset Elenia-areenassa erin 3­-1 (25-27, 26-24, 25-14, 25-18).

Lentiskerho johti pitkään jo ottelun avauserää ja oli muun muassa 21-16-tilanteessa menossa selvään erävoittoon, mutta sarjakärki onnistui lopussa kirimään rinnalle ja lopulta jatkopalloilla ohi. Toisessa erässä oli puolestaan kotijoukkueen vuoro nousta reilusta tappioasemasta erävoittoon. LiigaPloki johti toista erää vielä 20-24, mutta ei onnistunut ottamaan neljästä eräpallosta huolimatta ratkaisevaa erän katkaisevaa pistettä ja joutui taipumaan 26-24-tappioon.

Kahdessa viimeisessä erässä Lentiskerho oli niskan päällä alusta lähtien. Vierasjoukkueen kannalta ikävimmät tapahtumat kävivät neljännen tilanteissa 9-5 ja 23-18, kun ensin Salla Karhu ja myöhemmin Maddie Palmer loukkasivat itseään ja joutuivat jättämään pelin kesken.

Hämeenlinnalaisten tehokkain pelaaja oli vahvan paluun liigakentille tehnyt Emmi Riikilä, joka teki yleispelaajan paikaltaan 21 (+14) pistettä. Karoliina Friberg säesti maajoukkuepelaajaa 13 (+12) pisteellään, ja hakkurin paikkaa koko ajan tutummaksi saava Victoria Tosi teki 12 (+6) pistettä.

Vierasjoukkueen parhaana palkittiin tehokkain pelaaja ja lopussa loukkaantunut Palmer (17/+10).

Lentopallokerho nousi voitollaan 21 pisteeseen ja pysyy sarjataulukossa kuudentena. Joukkue jatkaa Mestaruusliigan pelejään kohtaamalla lauantaina vierasottelussa Oriveden Ponnistuksen. Ottelu alkaa Oriveden liikuntahallissa kello 17.