•    Hämeenlinnan Lentopallokerho siirsi finaaliratkaisun kolmenteen peliin voittamalla Hämeenlinnassa LP Viestin 3-1 (22-25, 25-22, 25-16 ja 25-16). Kerhon peli oli taktisesti Viestiä kypsempi ja siten ansaitsi voittonsa. Kerho oli Viestiä parempi aloitusten nostoissa, tulivoimassa ja väsytti vastustajan syömähampaat pahoilla aloitussyötöillä. Torjunnoissa joukkueet olivat tasavahvoja.  

     Kerho aloitti ottelun väkevästi kotijoukkueen heiluttaessa tahtipuikkoa. Sitten erän lähetessä loppua Kerho kipsaantui ja Viesti esitti parhaita otteitaan ja voitti ensimmäisen erän 25-22. Erä päättyi Czakanin kahteen ässään ja muutenkin Anna oli erän tehokkain pelaaja. 

     Toinen erä kulki alusta saakka tasaisena mutta loppua kohden Kerho hallitsi tilanteita. Erässä tehtiin hurjia puolustuspalloja ja lipsuneita palloja haettiin välillä kaukaakin. Toisessa erässä Kerho hyökkäsi tasaisesti kaikkien pelaajien kautta mutta Leonenkon hyvä peli oli näkyvintä. Viestin Andrikopoulou takoi erässä hurjat 9 pistettä mutta sekään ei auttanut kun Kerho vei erän 25-22 ja tasoitti pelin. 

     Kolmas erä kulki alusta saakka Kerhon komennossa ja kotijoukkueen ilotulitusta johtivat Madsen ja Leonenko. Viesti yritti sotkea Kerhon peliä monilla vaihdoilla. Yllättäen Viestin tehokkain pelaaja oli vähän peliaikaa saanut White. Erä Kerholle 25-16. 

     Sama tahti jatkui neljännessä erässä. Kerho vei ja Viesti vikisi. Viesti ei saanut Kerhon tehotykkejä Leonenkoa ja Madsenia millään konstilla kiinni. Molemmat pelaajat iskivät raskaalla kädellä palloa Viestin lattiaan. Viesti yritti vielä parhaansa mutta tyytyi kohtaloonsa ja neljäs erä Lentiskerholle selvin numeroin 25-16 ja otteluvoitto erin 3-1. Taistelu finaalipaikasta jatkuu ja päättyy Salossa lauantaina 20.3. 

     Olena Leonenko: 

     “Tykkäsin kovasti koko fiiliksestä tänään, minun joukkueeni taisteli tänään niin hienosti, kaikki tukivat toisiaan erittäin hyvin. Rakastan lentopalloa ja sitä kun pelatessa ”tunnet” koko tiimin: valmentajan, pelaajat, jokaisen – koko tiimin”. 

   

     Matteo Pentassuglia: 

     “Hyvä ottelu, hyvä taistelu. Olen todella ylpeä pelaajista, suoriuduimme tästä loistavasti, pelaajien silmissä oli tulta tänään. Nyt olemme taas 0 – 0 tilanteessa,  joka on sama kuin 1 – 1 tilanne, eli meidän on voitettava vielä yksi ottelu, että pääsemme finaaleihin. Ja teemme varmasti parhaamme, että loppuotteluihin päästään. Ja olen varma, että taistelemme koko pelin alusta loppuun”. 

    

     Anna Czakan: 

     “No, ruvettiin laiskottelemaan pelissä – ja siihen se sitten katkesi. Hämeenlinna pääsi sen avulla hyvin peliin mukaan ja tulivat kovaa. Omaan peliini en voi olla tyytyväinen, kun hävittiin. Meillä on vielä paljon parantamista”. 

    

     Tomi Lemminkäinen: 

     “Olen ihan tyytyväinen kahden ensimmäisen erän peliin. Me hallitsimme molempia eriä ja silti pystyimme häviämään sen toisen erän, vaikka suurin osa pelistä oli meidän hallussa. Jatko oli selvää Kerhon hallintaa ja meiltä aika halutonta pelaamista sekä kolmas että neljäs erä. Eipä niissä erissä meillä ollut juuri jakoa, Kerho pelasi ihan hyvin ja meillä oikeastaan vain Czakan ja Andrikopoulou. Lauantaina jatketaan – eikä lie mikään suuri yllätys, että pelataan kolme peliä. Lähdetään haastamaan lauantaina ennakkosuosikki”. 

     Ottelussa palkittiin Kerhon Leonenko ja Viestin . 

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä