lentiskauppa.com

 • Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Oriveden Ponnistus aloittavat taistelun tämän vuoden naisten Mestaruusliigan välieräpaikasta perjantaina Loimua-areenassa. 

  Joukkueet kohtaavat varmuudella myös sunnuntaina Orivedellä ja tiistaina uudelleen Hämeenlinnassa sekä tarvittaessa ensi viikon torstaina Orivedellä ja lauantaina Hämeenlinnassa. Välieriin selviää kolmella voitolla.

  OrPo oli tämän kauden runkosarjakohtaamisissa niskan päällä. Se voitti syksyllä kaksikon kohtaamiset Loimua-areenassa 3­0 ja otti viime maanantaina kotisalissaan hämeenlinnalaisista 3­2-voiton.

  OrPon tärkeimpiin pelaajiin lukeutuu pistepörssissä toiseksi sijoittunut Ariana Pirv (493 pistettä). Lentopallokerhon paras pistenainen koko kauden osalta oli Yasmine Madsen 444 pisteellään. Niillä irtosi pörssistä viides sija.

  Lentopallokerho ja OrPo ovat kohdanneet 2000-luvulla pudotuspeleissä aikaisemmin kahdeksan kertaa. Ottelusarjojen voitot ovat tasan 4­–4. OrPo on ollut kolmella edellisellä kerralla parempi, mutta edellisestä kohtaamisesta on jo aikaa. Joukkueet pelasivat kaudella 2013­–2014 välierissä finaalipaikasta. OrPo eteni tuolloin loppuotteluihin voitoin 4­–0.

  Hämeenlinnan Lentopallokerhon kuun lopussa 19 vuotta täyttävä passari Jenna Ylivainio odottaa perjantaina alkavia otteluita jo innolla.

  – On ihan superkiva päästä pelaamaan kauden parhaimpia pelejä. Vähän jo jännittää hyvällä tavalla. Hyvä, että saimme kotiedun ja pääsemme heti pelaamaan kotiyleisön eteen.

  OrPoa Ylivainio pitää hyvänä vastustajana.

  – OrPo on tosi sitkeä joukkue ja kuten viime pelissäkin huomattiin, tulee peleistä varmasti tiukkaa vääntöä. Joka pallosta pitää taistella, passari arvelee.

  Hämeenlinnalaisten omassa pelissä pitää Ylivainion mielestä olla kunnossa etenkin syöttö ja vastaanotto.

  – Saamme silloin keskarimme mukaan peliin ja heidän peliään hankaloitettua, jos vastaanotto on irti.

  Ylivainion mukaan maanantain ottelu kävi hyvänä harjoituksena pudotuspeleille.

  – Saimme tietysti vähän treeniä ja tuntumaa ja näimme, millä tavalla vastustaja lähtee ehkä pelaamaan. Oli myös tärkeää saada kaikille peli alle ennen pudotuspelejä, sillä jokaista pelaajaa varmasti tarvitaan.

  Nuoresta iästään huolimatta jo pitkään Mestaruusliigassa pelannut Ylivainio on päässyt tällä kaudella kentälle aiempaa huomattavasti enemmän.

  – Vähän tosiaan jännittää, mutta innolla odotan, että pääsemme aloittamaan, passari toistaa.

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä