• Hämeenlinnan Lentopallokerho palasi Mestaruusliigan kotiotteluihinsa sunnuntaina voitokkaasti. Joukkue kaatoi Loimua-areenaan vieraakseen saapuneen LP-Vampulaan suoraan kolmessa erässä numeroin 3-0 (25-18, 26-24, 25-13). Ottelu oli hämeenlinnalaisilla liigaotteluissa kolmas peräkkäinen ja toinen 3-0-voitto putkeen vuoden 2022 otteluissa.

Kotijoukkue avasi ottelun vahvasti ja oli ensimmäisessä erässä niskan päällä alusta loppuun asti. Toisessa erässä vierasjoukkue oli pitkään voitossa kiinni, mutta Lentopallokerho nousi vaikeasta tilanteesta erävoittoon jatkopalloilla. LP-Vampula johti erää 23-18 ja vielä 24-22, mutta hämeenlinnalaisten neljän pisteen putki käänsi myös toisen erän Loimua-areenan kotiyleisön suosikeille.

Kolmannessa erässä ei enää kunnon voittotaistelua nähtykään, vaikka LP-Vampula muutaman pisteen johdon alussa ottikin. Erävoitto 25-13 takasi lopulta Lentopallokerholle täydet kolme pistettä.

Nata Sevarika Hämeenlinnan Lentopallokerho: Oli todella hienoa pelata, kun hallissa oli yleisöä. Olemme kaikki odottaneet sitä. Haluan kiittää ja onnitella joukkuettamme siitä, että jokainen tyttö taisteli. Tulos 3-0 näyttää ehkä helpolta voitolta, mutta ottelu oli joissain kohdin todella tiukka. Onnistuimme kuitenkin selvittämään vaikeat hetket ja otimme voiton. Olen onnellinen siitä.

Giovanni Torchio Hämeenlinnan Lentopallokerho: Pelasimme aika tasapainoisen ottelun. Voimme totta kai parantaa joissain asioissa, tällä kertaa ehkä eniten torjunnassa. Puolustimme ihan hyvin, mutta torjuntapelimme voi olla paljon parempaa. Harjoittelimme viikon kovaa ja koko joukkue teki viikon ajan töitä kiitettävästi. Se näkyi tämän päivän voitossa.

Pipsa Roivainen LP-Vampula: Hävisimme tänään ihan täysin omiin virheisiimme. Vastustaja osasi käyttää sen aika hyvin hyödykseen ja onnistui kääntämään voitokseen myös sen toisen erän.

Ziga KOs LP-Vampula: Onnittelut Lentopallokerholle ansaitusta voitosta. Emme onnistuneet tänään varsinkaan syötössämme, se oli meiltä heikkoa. Silloin on vaikea pelata mitään joukkuetta vastaan. Vastaanottomme ei myöskään ollut sellaisella tasolla, että pystyisimme saamaan hyökkäykseemme rytmiä. Hävisimme ottelun syöttöön ja vastaanottoon.

Hämeenlinnan Lentopallokerho-LP-Vampula 3-0 (25-18, 26-24, 25-13)

Ässäsyötöt 5-5, syöttövirheet 4-5, torjunnat 6-6, hyökkäys% 48-33, vastaanotto% 42-37.

Lentopallokerho: Sevarika 13/+13, Klimovitsh 12/+12, Madsen 11/+8