• Hämeenlinnan Lentopallokerho ei päässyt helpolla, kun se sai Parolan Juteinikeskuksen saliin vieraakseen Helsinki Volleyn. Alkukauden pisteittä pelannut Helsinki Volley oli lauantaina lähellä ottaa ensimmäisen pisteensä, mutta taipui lopulta tappioon neljässä erässä. Lentopallokerhon voittolukemat olivat lopulta 3–1 (25–14, 32–30, 15–25, 25–18).

Lentopallokerho otti ensimmäisen erän selvästi, mutta toinen erä oli aivan erilainen. Areena hiljeni tilanteessa 10–15, kun kotijoukkueen hakkuri Yasmine Madsen (8/+5) loukkaantui hyökkäystilanteessa, eikä enää pelannut tilanteen jälkeen. Madsenin tilalle tuli muutama peli sitten liigadebyyttinsä tehnyt 15-vuotias Kerttu Kilpinen.

Helsinki Volley johti erää jo 15–21, mutta Lentopallokerho nousi vielä taisteluun erävoitosta ja onnistui toisen erän myös viemään selvittämällä samalla viisi vieraiden eräpalloa.

Kolmannessa erässä rohkeasti pelannut Helsinki Volley oli mainio ja vei erävoiton ansaitusti. Osat kuitenkin vaihtuivat erätauolla, ja tällä kertaa oli Lentopallokerhon vuoro olla vahva. Kolme sarjapistettä jäivät siis lopulta kotijoukkueella 3–1-voitolla.

– Meillä oli vaikea hetki toisessa erässä, kun Yasmine loukkaantui. Löysimme kuitenkin jostain joukkueena lisäenergiaa erän lopussa. Meillä on tällä hetkellä vähän kapea materiaali, joten oli hienoa ottaa kolme pistettä, mikä oli tietysti myös tavoitteenamme, mietti Lentopallokerhon päävalmentaja Giovanni Torchio ottelun jälkeen.

Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittiin viime otteluissa mainiosti esiintynyt keskipelaaja Bettina Yli-Sissala. Yli-Sissala teki ottelussa 9 (+4) pistettä.

– Oli taas aika vaikea peli ja ailahtelevaa. Ei se ollut parasta peliämme, mutta otimme tärkeät kolme pistettä kuitenkin.

– Meillä oli hieman vaikeuksia löytää torjunnalle oikeaa paikkaa. Peli ei tosiaan ollut parastamme, teimme siitä vähän itsellemme vaikean, Yli-Sissala mietti.

Helsinki Volleyn päävalmentajaksi kesken kauden tullut kokenut Ismo Tuominen harmitteli toisen erän johdon lipeämistä käsistä.

– Minulla on nyt täynnä kolme viikkoa tässä, ja pelasimme ensimmäistä kertaa tämän ryhmän kanssa lentopalloa koko pelin. Toisen erän eräpallot jäivät vähän kaivelemaan, peli olisi ollut meille lopulta 2–1. Tällaista elämä on, ja pienet asiat ratkaisevat. Meidän kokemattomuutemme ehkä näkyi siinä, kun meille tuli sormilyöntivirheitä, jotka ratkaisivat toisen erän, ja Hämeenlinna nousi takaa, Tuominen sanoi.

Helsinkiläisvalmentajan mukaan kauden avauspiste olisi ollut Parolassa otettavissa.

– Vastustajalle tuli aina ikävä hakkurin loukkaantuminen, jonka jälkeen sen peli yksinkertaistui vielä enemmän. Meidän olisi pitänyt päästä siihen paremmin kiinni. Vastustajan toinen laitapelaaja ratkaisi palloja, samoin keskihyökkäys. Saimme kuitenkin taas yhden nuoren pelaajan hyvin mukaan, Saimi Heikkinen tuli ja veti 5/+5 ensimmäistä kertaa tällä kaudella, Tuominen mietti.

Helsinkiläisten parhaana palkittiin Johanna Oikari.

– Hyvää taistelua meiltä etenkin toisessa erässä, jossa meillä oli monta mahdollisuutta saada se itsellemme, mutta nyt kävi kannaltamme valitettavasti niin, että Hämeenlinna vei eräpallotilanteen lopulta, Oikari sanoi.

Kolmannen erän voittoon Oikari oli tyytyväinen.

– Se luo uskoa tulevaan. Jokainen erävoitto, jonka saamme, luo uskoa omaan ja joukkueen tekemiseen, hän sanoi.

Hämeenlinnan Lentopallokerho–Helsinki Volley 3–1 (25–14, 32–30, 15–25, 25–18)

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Ferreira 19/+12, Ylivainio 12/+9, Madsen 8/+5

Helsinki Volley: Oikari 17/+5, Vallin 15/+3, Heikkinen 8/+6.

Ässäsyötöt 9–7, syöttövirheet 15–13, torjunnat 9–7, hyökkäys% 39–41, vastaanotto% 49–27.

PROLibero: Sini Eerola Helsinki Volley