lentiskauppa.com

 • Hämeenlinnan Lentopallokerho avasi kevään pudotuspelisarjansa Oriveden Ponnistusta vastaan vakuuttavasti. Lentopallokerho otti Loimua-areenassa voiton vieraistaan nopeaan tahtiin ja siirtyi ottelusarjassa 1­­–0-johtoon.

  Hämeenlinnan Lentopallokerho­–Oriveden Ponnistus 3­–0 (25–10, 25–28, 25–20).

  Lentopallokerho pelasi perjantaina tasaisen laadukkaasti, eikä ottelun voittajasta ollut oikeastaan missään vaiheessa epäselvyyttä. Kerhon syöttö aiheutti ihoja ongelmia OrPon vastaanotolle ja siitä jatkumona hyökkäyspelaamiselle. Samalla kotijoukkueen oma vastaanotto toimi hyvin, ja passari Jenna Ylivainio pääsi pyörittämään peliä paljon paremmista paikoista kuin vastapuolen Nea Luntamo.

  Hämeenlinnalaisten hyökkäyspelaamisen onnistumisesta kertovat myös hyökkäystehot. Hakkuri Yasmine Madsen tappoi pallot 69 prosentin teholla, yleispelaaja Natasa Sevarika 67-prosenttisesti, keskipelaajien Bettina Yli-Sissalan ja Vera Klimovichin hyökkäysprosentit olivat 64 ja 58 ja toisen yleispelaajan Nayara Ferreirankin 44. Koko joukkueen hyökkäysprosenttikin oli komea 59, kun OrPolla se jäi 36 prosenttiin.

  Hämeenlinnalaisten kokoonpanosta puuttui maanantaina Orivedellä runkosarjan päätöskierroksella loukkaantunut yleispelaaja Tuuli Tuominen, joten kokoonpanoon oli nostettu nuoret Kerttu Kilpinen ja Nea Subotic, jotka tekivät samalla urallaan pudotuspelidebyytit.

  Lentopallokerhon ja OrPon ottelusarja jatkuu sunnuntaina Orivedellä, jolloin vuorossa on varmasti erilainen ottelu ja hämeenlinnalaisnäkökulmasta myös erilainen vastustaja.

  Giovanni Torchio Hämeenlinnan Lentopallokerho: Ihan alku oli hermostunut, mutta aloimme kontrolloida peliä nopeasti. Syöttömme laatu oli hyvä, vaikka teimmekin paljon myös virheitä. Se helpotti pelaamistamme. Myös vastaanottomme oli oikein hyvää. Hyvä alku, mutta sarja on vasta 1­–0. Meidän pitää voittaa vielä kaksi ottelua, ja sunnuntaina on edessä varmasti kova taistelu, koska OrPo ei koskaan luovuta. Tänään vain saimme heidät vaikeuksiin. Se on kotona erilainen, laadukas joukkue, joka saa kotiyleisöstäänkin paljon tukea. Ottelu on erilainen kuin tämä. Totta kai olemme siihen tyytyväisiä, että aloitimme näin ja otimme kolmen OrPolle kärsityn tappion jälkeen voiton tärkeimmässä paikassa.

  Natasa Sevarika Hämeenlinnan Lentopallokerho: En oikein tiennyt mitä odottaa. Pudotuspeleissä fiilis uskomaton, ja me kaikki olemme harjoitelleet koko kauden tätä hetkeä varten. Olen todella iloinen, että aloitimme näin hyvin. Keskityimme perusasioihin ja syöttömme tänään niin hyvin. Koko joukkueemme teki siinä hyvää työtä. Sen jälkeen meidän oli paljon helpompi pelata.

  Nikolaos Gitzekos Oriveden Ponnistus: Emme aloittaneet lainkaan hyvin. Vastaanottomme oli huono ja olimme todella todella huonoja. Todella huonoja. Olimme hermostuneita läpi ottelun, emmekä pelanneet sillä intohimolla kuin yleensä. Nyt meidän pitää tyhjentää mielemme ja valmistautua uudelleen sunnuntaita varten. Meidän pitää löytyä energiamme ja luonteemme pelataksemme taas paremmin.

  Ariana Pirv Oriveden Ponnistus: Onnittelut Hämeenlinnalle, se pelasi todella hyvän ottelun ja ansaitsi voittaa. Me emme pelanneet lainkaan, panikoimme enkä tiedä mitä tapahtui. Olimme joka tapauksessa hukassa, mutta uskon joukkueeseeni ja pelaamme sunnuntaina varmasti mainion ottelun.

  Lentiskerho: Sevarika 14/+11, Madsen 13/+11, Klimovich 11/+10

  OrPo: Pirv 12/+6, Rekola 6/+4, Aronen 6/-2

  Ässäsyötöt 11­–5, syöttövirheet 10–2, torjunnat 9–1, hyökkäys% 59–36, vastaanotto% 43–25

  MVP:t: Natasa Sevarika Lentiskerho ja Ariana Pirv OrPo

  Otteluisäntä: Lammin Metallikaluste

  Yleisöä: 303

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä