• Hämeenlinnan Lentopallokerho on tehnyt sopimuksen ensi kaudeksi kahden liberon kanssa. Liigajoukkueen suunnitelluksi ykkösliberoksi saapuu Julia Porsanger Vampulasta. Hän saa tuekseen Roosa Heikkiniemen Salosta.

  24-vuotias Julia Porsanger saa neljän LP-Vampulassa vietetyn Mestaruusliiga-kauden jälkeen mahdollisuuden näyttää kyntensä myös liigan kärkipään joukkueessa. Raision Loimun kasvatti on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen Hämeenlinnaan.

  Porsanger ei tilaisuuden saatuaan kauaa miettinyt. Suomen tuplamestaruuden voittaneessa HPK:ssa oli viime kaudella maan luultavasti paras liberokaksikko Saana KoljonenEveliina Rautiainen, joiden paikkoja varsinaissuomalainen tulee täyttämään.

  – Totta kai tämä on mahdollisuus, josta ei voinut kieltäytyä. Hämeenlinna on erinomainen paikka kehittyä, ja parannettavaa minulla onkin mielestäni ihan joka alueella. Odotan kovia pelejä ja harjoittelua. Ei voi ainakaan löysäillä yhtään, Porsanger sanoo.

  164-senttinen libero oli viime kaudella viimeisenä pudotuspeleihin yltäneen Vampulan avainpelaajia. Hän pelasi joukkueen kaikki ottelut runkosarjassa vastaanottoprosentilla 46 ja playoffeissa 53.

  – Vampula oli kuin koti, kun sieltä oli kotiseudulle vain tunnin matka. Nyt koin, että oli aika siirtyä eteenpäin.

  Porsangerin vahvuudet ovat puolustuspelissä, ja Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki uskoo, että Luca Chiappinin valmennuksessä tämä parantaa myös vastaanottopeliään.

  – Tuleva kausi on seuraava askel kehittymisprosessissa, ja nyt hänen on aika nostaa tasoa vielä pykälä. Töitä se vielä vaatii, mutta hänellä on erikoislahjakkuus reaktiossa ja lähtönopeudessa, jotka ovat liberon tärkeimpiä ominaisuuksia, Kalliomäki puntaroi.

   

  Porsangerin tueksi Kerho hankki vasta 17-vuotiaan Roosa Heikkiniemen. Hän siirtyy Hämeenlinnaan Salosta, jossa hän edusti kasvattiseuraansa Viestiä viime kauden. Sitä ennen Heikkiniemi on pelannut yleispelaajana liigaa Kuortaneella.

  Lentopallokerho vuokraa Heikkiniemen heti Ykkössarjan Helsinki Volleyhin, jonka kanssa Kerho tekee yhteistyösopimuksen. Sopimuksen mukaan Heikkiniemi pelaa molempien joukkueiden riveissä. Pääasiassa hän tulee kuulumaan ainakin kauden alussa Helsingin pelaavaan kokoonpanoon, mutta harjoittelee myös Hämeenlinnan liigajoukkueen mukana.

  – Nyt lähden toki haastajan roolissa kauteen, mutta pelaan ainakin varmasti Helsingissä. Olisi hienoa pelata liigaa ensi kaudella, ja siihen toki pyritään. Omalla työllä yritän haastaa mahdollisimman paljon, Heikkiniemi toteaa.

  174-senttinen Heikkiniemi siirtyi pelaamaan liberoa osittain jo viime keväänä, mutta nyt hänestä on määrä kouluttaa liigatason libero.

  – Olen päättänyt, että lähden panostamaan liberona pelaamiseen, mutta ikinä ei voi sanoa ei ikinä yleispelaajaroolillekaan.

  Heikkiniemi pelasi pudotuspeleissä seitsemässä ottelussa liberona LP Viestin luottopelaaja Hillaelina Hämäläisen loukkaantumisen aikana.

  – Se oli positiivinen kokemus, ja aluksi jännitti, mutta kyllä sitten huomasi, että pärjääminen on mahdollista, Heikkiniemi muistaa.

  Salolainen ei hyppää liigarinkiin päästessään täysin vieraaseen ympäristöön. Hän pelasi yhtä aikaa Kuortaneella Hämeenlinnan Suvi KokkosenYasmine Madsenin ja Taija Kaukorannan kanssa. Samat naamat Madsenia lukuun ottamatta olivat läsnä myös nuorten maajoukkueessa, jota valmensi Chiappini.

  Hämeenlinna on nyt varmistanut kahdeksan pelaajan sopimukset. Valmista on liberoiden lisäksi passareissa.

  Tagit: pelaajasiirrot  tiedotteet  Julia Porsanger  Roosa Heikkiniemi  seurayhteistyö  liberot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä