• Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja LP Kangasalan välinen lauantai-illan ottelu oli tällä kertaa vieraiden heiniä. Loimua-areenan kamppailu venyi tällä kertaa neljään erään, jonka jälkeen pirkanmaalaiset juhlivat 3–1 (25–14, 25–22, 28–30, 25–14) -voittoa.

Ottelu oli kaksikon kolmas tällä kaudella ja kahdella aikaisemmallakin kerralla, pääsi vierasjoukkue juhlimaan voittoa. Syyskauden otteluissa LP Kangasala voitti Hämeenlinnassa 3–0 ja Lentopallokerho Kangasalla erin 3–2.

Kotijoukkue johti ottelun avauserää hyvän alun jälkeen 14–11, mutta sen jälkeen pisteitä tekivät enää vieraat. Roosa Laakkonen tylytti hämeenlinnalaisten vastaanottoa syöttämällä kaikki erän loput pisteet.

Toinen erä oli tasaisempi, ja Lentopallokerho johti ottelua vielä 20 pisteen tienoilla, mutta vahva vierasjoukkue oli loppuhetkillä parempi ja varmisti erävoiton ja ottelun ensimmäisen pisteen itselleen.

Kolmannessa erässä Lentiskerho oli menossa jo selvään voittoon, mutta erästä tuli lopulta tiukka. Kangasala nousi Emmi Riikilän syöttövuorolla aivan kotijoukkueen tuntumaan, mutta lopulta Lentopallokerho onnistui viemään erän jatkopalloilla.

Neljäs erä oli puolestaan alusta lähtien vieraiden hallintaa, eikä Lentiskerho onnistunut nousemaan voittotaisteluun. Näin pisteet ja voitto menivät vieraille lopulta selvin eränumeroin.

Yasmine Madsen Hämeenlinnan Lentopallokerho: Jäimme odottelemaan, se jäi tästä päällimmäisenä mieleen. Olimme hyvin mukana ensimmäisissä erissä, mutta Kangasala painoi, kun me vähän hölläsimme. Sitten hävisimme.

Giovanni Torchio Hämeenlinnan Lentopallokerho: Tämä ei ollut meiltä parasta peliämme. Aloitimme hyvin, mutta olimme vaikeuksissa Roosa Laakkosen syöttövuorolla. Prosessi on kesken, ja jatkamme työntekoa. Nyt pystyimme taistelemaan kovaa joukkuetta vastaan.

Roosa Laakkonen LP Kangasala: En ole kyllä kokenut tuollaista syöttöputkea. Pakko myöntää, että se tuli itsellekin vähän yllätyksenä, mutta nyt on sitten sekin koettu.

Lentiskerho: Madsen 18/+11, Sevarika 16/+4, Ferreira 12/+5

LP Kangasala: Laakkonen 20/+20, Riikilä 16/+11, Tutton 14/+10

Ässäsyötöt 4–6, syöttövirheet 7–7, torjunnat 7–14, vastaanotto% 32–36, hyökkäys% 36–42