• Hämeenlinnan Lentopallokerhon vuoristoratamainen syyskausi päättyi lauantaina tappioon. Elenia-areenassa vieraillut LP Kangasala jatkoi pitkää voittoputkeaan ja otti hämeenlinnalaisista ansaitun 3-0 (25-15, 25-22, 25-17).

Jo heti ottelun alusta näki, ettei lauantai-illasta tule kotijoukkueen kannalta helppo. LP Kangasalan syöttö teki pahaa jälkeä Lentiskerhon vastaanotossa, eivätkä hämeenlinnalaiset päässeet missään vaiheessa avauserää otteluun kiinni. Lentiskerhon ensimmäisen erän vastaanottoprosentti (9%) kertoo ottelun alusta kaiken.

Toisessa erässä Lentiskerho sai vastaanottonsa (50%) parempaan kuntoon ja erä olikin ottelun tiukin. LP Kangasala oli kuitenkin myös toisessa erässä edellä, eikä kotijoukkueen erävoitto lopulta kovin lähellä ollut. Kolmas erä alkoi puolestaan vieraiden kovalla iskulla, josta Lentiskerho ei enää toipunut.

Kotijoukkueen päävalmentaja Matteo Pentassuglia piti joukkueensa esitystä syksyn huonoimpana.

- Varsinkin henkisesti. Kangasala oli aggressiivinen ja yritti tappaa pelin heti alkuunsa, emmekä pystyneet vastaamaan siihen. Meidän pitää tietysti ymmärtää, että vastustaja oli erittäin hyvä, mutta toisaalta meidän pitää ymmärtää myös omat vahvuutemme, joita emme tänään pystyneet käyttämään, Pentassuglia sanoi.

Italialainen harmitteli joukkueensa vastaanoton vaikeuksia, eikä ollut tyytyväinen hyökkäyspelaamiseenkaan.

- Vastaanottomme on ollut viime peleissä hyvää, mutta näin voi joskus käydä. Tämä oli melkein kopio OrPo-ottelusta, mutta lisättynä huonolla vastaanotolla. Hyvää on se, että tiedämme olevamme joskus myös hyviä. Peli menee ylös ja alas, mutta aina emme ole näin alhaalla. Paljon riippuu siitä, millaisen henkisen lähestymisen saamme otteluun.

Päävalmentajan mukaan Kerho jatkaa töiden tekoa, jotta pelin ailahtelevaisuus vähenee.

- Harjoituksissa on nyt yksi pelaaja enemmän ja haaste on kovempi. Syksy on ollut todella hankala, sillä olemme joutuneet muuttamaan koko ajan jotain. Nyt pääsemme kuudeksi päiväksi kotiin ja sen jälkeen jatkamme töiden tekemistä, Pentassuglia kertoi.