• [Otteluennakko] HPK vs LP-Vampula ǀ 15.3.2017 klo 18.30 ǀ Elenia-areena

  Viiden kuukauden sarjakauden jälkeen on edessä reilun kuukauden mittainen loppuhuipennus, kun Mestaruusliigan pudotuspelit starttaavat keskiviikkona. HPK valitsi sunnuntai-iltana runkosarjan päätöskierroksen jälkeen puolivälierävastustajakseen LP-Vampulan Huittisista.

  LP-Vampula on HPK:lle tältä kaudelta muihin liigaseuroihinkin verrattuna tuttu vastus. Joukkueet ovat kohdanneet viisi kertaa, kun sarjapelien lisäksi ne ottivat yhteen Suomen cupissa. HPK on näidenkin otteluiden valossa ylivoimainen ennakkosuosikki paras viidestä pelattavaan puolivälieräsarjaan. Kerho voitti kaikki viisi kohtaamista, ja vain kerran kotisalissaan Vampula venytti pelin viidenteen erään.

  Huittislaiset kehittivät runkosarjaan pientä loppukiriä ja voittivat molemmat päätösviikonlopun ottelut Pölkky Kuusamoa ja Pieksämäki Volleyta vastaan 3–0. Vampula nousi 34 pisteeseen, mutta jäi yhden ottelun vähemmän voittaneena LP Kangasalan taakse seitsemänneksi sarjassa. Näin HPK pystyi valitsemaan suotuisan vastustajan playoff-avaukseen ja välttämään matkan Rovaniemelle.

  Pudotuspelien ottelurytmi on tiukka. HPK:kin saa vain kaksi välipäivää tuplaviikonlopun jälkeen, ennen kuin urakka alkaa Vampulaa vastaan. Jos hyvin käy, ja Kerho selvittää otteluparin suoraan kolmessa pelissä, joukkue saa neljä lepopäivää ennen välieriä. Pahimmillaan viisi viikkoa kestävissä pudotuspeleissä voi joutua pelaamaan 19 ottelua, sillä välierät ja finaalit pelataan paras seitsemästä.

   

  Varsinkin loppukauden perusteella hakkurit Binetou Sow ja Piia Korhonen ovat joukkueidensa avainhahmot ottelusarjaan. Vampulan Sow sijoittui runkosarjan pistepörssissä neljänneksi, mutta Korhonen kiri eräkohtaisissa pisteissä toiseksi edellään vain LP Kangasalan Dayana Segovia.

  HPK:lta valitsematta jäänyt runkosarjan kahdeksas Woman Volley oli playoff-valintatilaisuuden kuuma peruna, jota kukaan kärkikolmikosta ei halunnut käsiinsä. LP Viesti valitsi alisuorittaja LP Kangasalan ja Oriveden Ponnistus HPK:n sunnuntaina kaataneen LiigaPlokin. Pölkky Kuusamo sai lopulta mieleisen ”paikallisvastustajan”, kun rovaniemeläiset jäivät heidän puolivälierävastustajakseen.

  Kerhon toisen peräkkäisen mestaruuden jahtaaminen käynnistyy pudotuspelien osalta keskiviikkona kello 18.30. Toinen ottelu on vuorossa Sastamalan Vexve-areenalla lauantaina kello 13 ja varmuudella pelattava kolmas kamppailu otellaan Hämeenlinnassa maanantaina. Välieräjoukkueet ovat selvillä viimeistään torstaina 23. maaliskuuta.

  Tule kannustamaan HPK:ta kohti uusia menestystekoja keskiviikkona Elenia-areenaan! Kausikortit ja vapaaliput eivät ole pudotuspeleissä voimassa.

  Tagit: hpk  lp-vampula  mestaruusliiga  playoffs  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä