• Passari Maria Tuomisen lisäksi HPK saa ensi kaudeksi OrPosta toisen kovan paluumuuttajan. Keskitorjuja Eveliina Smolander liittyy Pallokerhoon vuoden mittaisella sopimuksella.

  Eveliina Smolander liittyy mielellään mestaruutta tosissaan tavoittelevaan seuraan.

  – Olen iloinen, että tällaisesta kestomenestyjäseurasta otettiin yhteyttä. Erityisesti valmennus kiinnostaa, kun olen kuullut Lucasta (päävalmentaja Chiappini) paljon hyvää. Minulla on kuitenkin motivaatiota kehittyä, Smolander toteaa.

  Smolander nousi liigapelaajaksi juuri Hämeenlinnassa. Hän pelasi debyyttikautensa Vanajan RC:ssä ennen kuin hämeenlinnalaisseurasta tuli HPK, 2008–09.

  – Olihan siellä hyvä pelata, mutta olin silloin vielä todella kokematon, kun hyppäsin suoraan yläasteelta Lapualta sinne. Pääsin niin kuin isoon maailmaan, kun muutin Hämeenlinnaan, mutta kaikki hoidettiin seurassa hyvin, Smolander muistelee.

  Vanajassa vietetyn kauden jälkeen Lapuan Virkiän kasvatti on edustanut pirkanmaalaisseuroja Messukylän Tovereita, LP Kangasalaa ja viimeiset neljä kautta Oriveden Ponnistusta. Näiltä kausilta Smolanderilla on kaksi SM-hopeaa.

   

  Smolander oli viime kaudella pronssia voittaneen OrPon avainpelaajia. Heinäkuussa 25 vuotta täyttävällä ja 184-senttisellä sentterillä on tilillään 221 liigaottelua ja 1105 -pistettä.

  Viime kauden seuratovereista Maria Tuominen siirtyy myös HPK:hon. Kaksikolla on yhteistä historiaa jo Kangasalta.

  – Se on hieno asia, että tunnen Mantun. Hän on kokenut ja kova tsemppari, niin on hienoa, että hänkin on nyt Kerhossa. Kyllä siinä pelin kannaltakin on pientä etua, mutta en usko, että kenenkään muun kanssa mitään ongelmia tulee, Smolander pohtii.

  Smolanderin sopimuksen myötä HPK:n ensi kauden joukkueessa on kahdeksan pelaajaa, joista hänen lisäkseen keskitorjuja on Yasmine Madsen. Kokoonpanoon on kuitenkin lähiaikoina tulossa lisää liigan kärkitason vahvistuksia, myös keskipelaajaosastolle.

  Kerhon tuorein vahvistus toivottaa kilpailun pelipaikoista tervetulleeksi.

  – Se on paras tilanne, että on kova kilpailu, joka vie kaikkia eteenpäin.

  Tagit: pelaajasiirto  Eveliina Smolander  tiedotteet  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä