• Hämeenlinnan Lentopallokerho on kiinnittänyt yleispelaaja Suvi Kokkosen liigajoukkueeseensa kahdeksi seuraavaksi vuodeksi. Myös Yasmine Madsen ja Silja Kosonen pysyvät Hämeenlinnassa.

  HPK-naisten aloittamaa menestysputkea jatkava Hämeenlinnan Lentopallokerho on tehnyt ensimmäisen uuden pelaajasopimuksensa. HPK:n päättyneen kauden tuplamestarijoukkueessa Mestaruusliigan kirkkaimpaan eliittiin noussut Suvi Kokkonen jatkaa Hämeenlinnassa ainakin kaksi seuraavaa kautta. 18-vuotiaalla Kokkosella oli sopimuksessaan vuoden optio, joka neuvoteltiin kahden vuoden jatkoksi.

  Pelaajan itsensä mukaan jatko Hämeenlinnassa oli selvää jo kauden aikana.

  – Tiesin kyllä, että haluan jäädä Hämeenlinnaan, ja olin päättänyt sen ajoissa. Ei oikeastaan ollut sellaista vaihtoehtoa, että olisin lähtenyt, vaan pikemminkin katselin vähän kauden jälkeen, Kokkonen kertoo.

  Kokkonen aloitti viime kauden hakkurina, mutta pelasi käytännössä koko kauden yleispelaajana. Suomen lentopallon suurimpiin lupauksiin kuuluva nuori nainen otti heti ensimmäisellä kaudellaan liigaa pelaavassa seurajoukkueessa paikkansa. Kokkonen oli HPK:n paras pistenainen niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä. Playoffien pistepörssissä hän sijoittui toiseksi 197 pisteellään.

  182-senttinen laitahyökkääjä kuuluu kolmatta kesää myös Suomen naisten maajoukkueeseen. Kokkonen ei vielä ole kuitenkaan liittynyt maajoukkueleiritykseen, sillä hän kuului Kerho-valmentaja Luca Chiappinin luotsaamaan alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen. Viime viikolla pelatuissa EM-karsinnoissa hän oli lohkon paras pistenainen tekemällä kahdessa pelissä 33 pistettä.

  Kokkosella on kahden vuoden päästä tavoitteena siirtyä ulkomaille ammattilaiseksi. Hän uskoo, että pysyminen Hämeenlinnan italialaisvalmennuksessa on hänelle siihen paras tie.

  – Hämeenlinnasta on tosi hyvät mahdollisuudet lähteä ulkomaille ja hyvät valmentajat. Keskityn nyt kuitenkin ensin seuraavaan kauteen.

   

  Keskitorjuja Yasmine Madsen ja yleispelaaja Silja Kosonen puolestaan pelaavat ensi kaudella kahden vuoden sopimustensa toisen kauden. Toukokuussa 19 vuotta täyttävä Madsen kuului HPK:n mestarijoukkueen avainpelaajiin ja on nyt naisten maajoukkueen mukana. 18 vuotta niin ikään tässä kuussa mittariin saava Kosonen ei päässyt vielä ensimmäisellä liigakaudellaan näyttämään taitojaan aloituskuusikossa, mutta jatkaa kehittymistään Hämeenlinnassa.

  Hämeenlinnan managerin Ville Kalliomäen mielestä huippulupaus Kokkosen jatko toisen vastaavan eli Madsenin rinnalla on myös seuralle tärkeä asia.

  – On hienoa, että molemmat jatkavat Hämeenlinnassa. Valmennuksella on taas vuosi aikaa viedä tyttöjä eteenpäin. Molemmilla on edessään loistava ura, Kalliomäki uskoo.

  Chiappini odottaa innolla uutta kautta nuoren maajoukkuekaksikon kanssa. Hän lupaa yllättää heidän kanssaan vielä kertaalleen.

  – Olen ylpeä siitä, miten nämä kaksi kehittyivät viime kaudella. Suvi kehittyi huikeasti teknisesti ennen Suomen cupin finaaleja. Silloin hän saavutti eräänlaisen piikin kehityksessään. Sen jälkeen hän kuitenkin löysi vielä uuden suoritustason finaaleissa. Ensi kaudella keskitymme yksityiskohtiin ja henkilökohtaiseen taktiseen osaamiseen, italialaisvalmentaja sanoo.

   

  Lentopallokerholla on lisäksi vireillä useita pelaajaneuvotteluita. Pöydällä on muun muassa kahden maajoukkuetason yleispelaajan sopimukset. Toukokuun loppuun mennessä liigaseuralla tulee olla kirjoilla kuusi pelaajaa.

  Päävalmentaja Chiappini haluaa rakentaa joukkueensa jälleen passarin ympärille. Hämeenlinnan tähtäimessä on noin viisi ulkomaalaista, joiden joukossa on useampi passari. Chiappinin mukaan Kerho pyrkii varmistamaan joukkueen suomalaisrungon tänä vuonna ensin.

  – Onhan se vaikeaa, koska todella moni haluaa nyt lähteä ulkomaille. Katsotaan kuitenkin, mitä meidän käteemme jää. Ehkä heidän joukossaan on myös passari, Chiappini pohtii.

  Kolmen nuoren pelaajan lisäksi tässä vaiheessa on varmaa, että mestarijoukkueesta jatkaa myös valmennustrio. Chiappinin apuna pysyvät Matteo Pentassuglia ja Sami Stenius. Pentassuglia jatkaa tilastomiehen tehtäviensä ohella Lentiskerhon nuorten valmentajana.

  Tagit: hämeenlinnan lentopallokerho  suvi kokkonen  yasmine madsen  silja kosonen  jatkosopimus  tiedotteet  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä