• Hämeenlinnan Lentopallokerhon vaikea jakso Mestaruusliigassa jatkui myös sunnuntaina. Loimua-areenassa vieraillut OrPo oli kotijoukkuetta parempi suoraan kolmessa erässä ja pääsi lyhyehkölle kotimatkalleen kaikkien kolmen sarjapisteen kera.

Hämeenlinnan Lentopallokerho–OrPo 0–3 (21–25, 17–25, 23–25)

Ottelun avauserä eteni tasaisesti aina puoliväliin asti, mutta tilanteesta 14–14 OrPo otti neljä seuraavaa pistettä ja karkasi riittävälle etumatkalle. Lentiskerho käväisi vielä kahden pisteen päässä, mutta lähemmäksi joukkue ei päässyt.

Toinen erä oli ottelun selvin. OrPo nykäisi itsensä karkumatkalle jo ennen kymmenen pisteen täyttymistä ja oli lopulta erässä täysin ylivoimainen.

Kolmannessa erässä Lentopallokerho oli jo menossa erävoittoon, mutta sen viime aikojen synti, johtoasemassa pelaaminen, tuli jälleen esiin. Kotijoukkue johti erää 20-18, mutta OrPo teki viisi seuraavaa pistettä. Lentiskerho selvitti kaksi vieraiden eräpalloa, mutta kolmas oli lopulta liikaa.

Tappio oli hämeenlinnalaisille neljäs peräkkäinen. Kaiken lisäksi joukkue on voittanut neljässä tappio-ottelussa ainoastaan yhden erän.

Giovanni Torchio, Hämeenlinnan Lentopallokerho: Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä otimme tietyillä hetkillä askeleita eteenpäin esimerkiksi torjunta-puolustuspelissä. Meillä on kuitenkin edelleen ongelmia johtoasemassa pelaamisessa. Meille tulee silloin virheitä, ja tässä ottelussa teimme esimerkiksi 14 hyökkäysvirhettä. Sellaisella lukemalla on vaikea voittaa, vaikka hyökkäysprosentti oli itse asiassa ei ole kovin huono. Annoimme kuitenkin yhteensä 33 pistettä vastustajalle vastaanotto-, syöttö- ja hyökkäysvirheillä ja se tekee voittamisesta hankalaa.

Vera Klimovich Hämeenlinnan Lentopallokerho: Olemme tällä hetkellä vaikeassa tilanteessa erityisesti henkisesti, koska kun häviät tärkeitä otteluita, tunnelma menee alaspäin. Pystymme paljon parempaan. Kausi on pitkä, ja meidän pitää mennä eteenpäin askel askeleelta.

Nikolaos Gitzekos OrPo: Olen ensinnäkin todella tyytyväinen pelaajiini ja esitykseemme, vaikka voimmekin pelata vielä paljon paremmin. Hävisimme edellisen ottelun, eikä se ollut meiltä hyvä peli. Reagoimme nyt hyvin ja se on hyvä asia. Muutimme vähän asioita ja kokoonpanoa ja se onnistui. Olen todella iloinen.

Ariana Pirv OrPo: Peli ei ollut helppo ja tiesimme jo etukäteen, että tämä on hankala paikka pelata. Pelasimme hienosti yhdessä ja koko joukkueena. Vaikeilla hetkillä emme panikoineet ja saimme hienon tuloksen.

Hämeenlinnan Lentopallokerho–OrPo

0–3 (21–25, 18–25, 20–25)

Lentopallokerho: Madsen Y. 14/+5, Oluic 9/-5, Madsen M. 8/+7

OrPo: Pirv 14/+4, Rinta-Tassi 13/+12, Aronen 11/+7

Ässät 0–10, syöttövirheet 9–8, torjunnat 7–3, hyökkäys% 43–35, vastaanotto% 36–45