• Hämeenlinnan Lentopallokerhon kausi tulee keskiviikkoiltana tärkeään kulminaatiopisteeseen. Kerho kohtaa Loimua-areenalla naisten CEV haastajaturnauksen toisessa osaottelussa tanskalaisen IF Holten. 

  Tanska on kaikilla mittareilla erittäin kova maa joukkueurheilussa, mutta lentopallo jää naisten ja miesten puolella jalkapallon ja käsipallon varjoon. Käsipallossa Tanskan naiset voittivat olympiakultaa kolme kertaa putkeen, 1996–2004. Syksyllä 2022 Tanskan naiset sijoittuivat EM-kisoissa komeasti hopealle. Jalkapallossa maan naiset ovat parhaimmillaan yltäneet EM-kisoissa niinikään toiseksi.

  Lentopallossa Tanskan naisten maajoukkueen maailmanranking on #53. Vertailun vuoksi Suomen naisten maajoukkueen tuorein ranking on yhdeksän sijaa parempi, #42. Rankingeilla otteluita ei kuitenkaan voiteta, se lienee selvää jokaiselle.

  LAATUJOUKKUEET VASTAKKAIN

  IF Holte osoitti tasonsa viime viikon kotipelissään. Holte käänsi eräpisteiden valossa varsin tasaisen ottelun lopulta voitokseen, suoraan erin 3–0. Eräpisteitä ei Kerhon kotipelissä kuitenkaan tarvitse ynnäillä, siitä pitää huolen Haastaja-cupin kilpailusäännöt. Erävoitot sen sijaan kiinnostavat kovasti. Lentopallokerho tarvitsee ottelusta kolmen pisteen voiton, joko erin 3–0 tai 3–1. Noilla lukemilla päädyttäisiin niin sanottuun kultaiseen erään, joka pelataan 15 pisteeseen ja jonka voittaja etenee seuraavalle kierrokselle. Kaikissa muissa tapauksissa IF Holte etenee jatkoon.

  IF Holte on lentopallon tanskalainen suurseura, siinä missä kymmenen Suomen mestaruuden Hämeenlinnan Lentopallokerho Suomessa. Holtelta kansallisia mestaruuksia löytyy peräti seitsemäntoista, mutta kansainvälisillä areenoilla Lentopallokerho on kokeneempi. Keskiviikkoillan ottelu on Kerholle komeasti jo 61. europeli. Ovi Eurooppaan ja jatkokierroksille on Kerholle edelleen raollaan. Tähän tilaisuuteen Kerhon tulee tarttua kaksin käsin ja edetä porstuasta röyhkeästi salin puolelle. Vuoden lyhimpänä päivänä kannattaa toimia ripeästi ja terävästi, ettei pimeys eli karsiutuminen pääse yllättämään.

   

  Euroopan Haastaja-turnauksen ottelu Hämeenlinnan Lentopallokerho — IF Holte alkaa Loimua-areenalla keskiviikkona 21.12.22 klo 18:30.

   

  teksti: Tapio Suominen, kuva: CEV

   

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä