• [Otteluennakko] HPK vs LiigaPloki, 3. välierä | ke 28.3.2018 klo 18.30 | Elenia-areena

  HPK pyrkii keskiviikkona varmistamaan viidennen peräkkäisen SM-mitalin ja kolmannen peräkkäisen liigafinaalipaikkansa. Välieräsarja LiigaPlokia vastaan ei ole ratkennut, vaikka Kerho otti juuri vieraissa 2–0-johdon.

  Pelkkä mitali ei toki ole HPK-naisten tavoitteena kolmannessa välierässä. Välierät ovat vasta toiseksi viimeinen askel kohti kauden päätavoitetta.

  HPK:lla on käynnissä nousujohteiset pudotuspelit. Välierien aluksi Kerho pelasi parhaat kaksi erää koko keväänä, eikä taso notkahtanut sunnuntaina Pihtiputaallakaan, vaikka yhtä hyvään peliin joukkue ei pystynytkään.

  Teknis-pelilliset asiat eivät ole kuitenkaan HPK:lla päällimmäisenä mielessä, vaikka joka pelissä joukkue pyrkiikin parantamaan.

  – Playoffeissa ei ole lopulta kyse siitä, onko peli kaunista, kun vain voitot merkitsevät. Tässä vaiheessa harjoittelussa keskitytään enää hienosäätöön, sanoo päävalmentaja Luca Chiappini.

   

  Henkiset voimavarat korostuvat juuri nyt pudotuspelien ratkaisuhetkillä. Chiappinin mukaan nuori joukkue on harjoitellut kasvamista tiukoissa paikoissa koko kauden. Nyt on opinnäytteiden aika.

  – Pyydän aina pelaajia tyhjentämään mielensä edellisen ottelun jälkeen. Tärkeintä meille on keskiviikkona ottaa 0–0-asenne. En ole peloissani, että sarja kääntyisi, sillä pelkään vain jumalaa. Kaiken muun kohtaamiseen olemme valmiita, italialaisvalmentaja vakuuttaa.

  HPK on löytänyt olennaista varmuutta syöttämiseen pudotuspelien aikana. LiigaPlokia vastaan ässäsyöttöjen ja syöttövirheiden suhde on ollut ratkaisevasti parempi kuin vastustajalla. HPK ei elä syötöstään, kuten monet kapean materiaalin seurat, mutta siitä on tullut hyvä ase. Salla Karhu johtaa selvästi playoffien ässätilastoa (17), Plokin Meredith Hardy seuraa viiden ässän päässä.

  Ratkaisijoita on HPK:lla löytynyt monta. Kangasalan Danielle Brisebois’n dominoimassa pudotuspelien pistepörssissä viiden kärjessä on kolme kerholaista. Playoffien tappavin hyökkääjä Daniela Öhman (60%) on pörssin paras keskitorjuja 85 pisteellään ja torjuntatilaston kolmas 17 blokillaan. Vicky Savard (91 pistettä) ja Suvi Kokkonen (89) ovat Plokin pisteykkösen Alexandra Reidin (88) edellä.

   

  LiigaPloki ei ole löytänyt vielä vastustajan kovennuttua sitä pelitasoa, jolla se lakaisi Pölkky Kuusamon tieltään puolivälierissä. Kotisalissa neljän tärkeimmän hyökkäyspelaajan lyönneissä alkoi olla ruutia, ja he kaikki tekivät yli 12 pistettä kohtalaisilla tehoilla. Torjunnassakin Ploki terästäytyi, mutta kovissa paikoissa virheitä tuli liikaa.

  Pihtiputaalaiset eivät ole ikinä olleet Mestaruusliigan loppuotteluissa, ja nytkin näyttää, että joukkue saa tyytyä iskemään kapuloita suosikkien rattaisiin ja pelaamaan huhtikuussa pronssista. Kolmannen välierän asetelmat ovat varsin selvät, mutta paras viidestä -sarjassa kolmas ottelu voi saada aikaan isomman käännöksen kuin yksittäisen ottelun kolmas erä.

  LiigaPlokin päävalmentaja Jukka Koskisen mielestä Ploki pystyy vielä parempaan, ja joukkueen on vain lähdettävä kiipeämään oranssia seinää.

  – Kova savottahan tämä on. Kolme voittoa pitää ottaa putkeen, joista kaksi Hämeenlinnassa, mutta sen takia tähän vaiheeseen halutaan ja harjoitellaan, että uskotaan ja voitetaan vielä. Peli kerrallaan mennään. Jos ei usko, niin ei voi voittaakaan, Koskinen totesi toisen ottelun jälkeen.

  Tagit: liigaploki  mestaruusliiga  playoffs  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä