• Freukkarit sen laulussaan sanoivat. Huomenna päivä on uus. Se pätee moneen asiaan. Myös lentopallon naisten Mestaruusliigan välieräsarjaan Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja Kuopion Puijo Wolleyn välillä. Kerho nimittäin kavensi ottelusarjan tilanteeseen 1–2 voittamalla lauantai-illan kotipelinsä erin 3–1, eräpisteet kotijoukkueelle 25–18, 23–25, 25–22, 25–10. Joukkueet kohtaavat uudelleen heti sunnuntaina, toistamiseen Hämeenlinnassa. Loppuottelupaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

  Lentopallokerhon passariksi illan ottelussa palasi aivotärähdyksen oireista parisen viikkoa kärsinyt Sofia Lehto. Hän johti Kerhon hyökkäyspeliä valtaosan ottelusta kuin taitava kapellimestari orkesteriaan. Kerhon hyökkäyspelissä ensi viulua soitteli jälleen yhdysvaltalainen yleispelaaja Jenny Mosser, joka takoi 17 hyökkäyspistettä ja torjui pisteen arvoisesti neljä kertaa. Tukea Mosser sai maannaiseltaan Adeola Owokoniranilta, erityisesti neljännen erän karkumatkan aikana.

  PEIPIT PEITETTIIN

  Mosser kantoi päävastuun myös joukkueensa vastaanottopelistä. Mosser vastaanotti yhteensä 36 Puijo Wolleyn syöttöä, niistä laadukkaasti väkevät 47 prosenttia. Vastaanotoissa Mosseria tuki parhaiten ranskalainen yleispelaaja, ex-maajoukkuepelaaja Odette Ndoye, jonka rauhallisuus ottelun kriittisillä hetkillä tarttui kanssapelaajiin. Tärkeä pelaaja Kerhon voiton takuunaisena.

  Puijo Wolleyn peliä pyöritti edelleen vasta 16-vuotias huippulahjakkuus Liina Räty. Hän selviytyi urakastaan jälleen varsin hyvin, vaikka kahden edellisen ottelun loistokkuus ehkä aavistuksen himmenikin. Rädyn lahjakkuudesta kertoo merkittävästi, että kokeneet ja taitavat pelaajat hänen ympärillään tuntuvat luottavan nuoreen passariinsa sataprosenttisesti.

  Ella Autere torjui kuopiolaisille viisi pistettä ja Hilkka Hujanen urakoi hyvillä tehoilla sekä vastaanottopelissä että hyökkäysten päättäjänä. Japanilaisen hakkurin Reina Tokokun Kerho sai kuitenkin pääosiin kuriin, mikä heijastui hienoisena varovaisuutena Tokokun hyökkäypelissä. Lisäksi Kerhon puolustus pystyi ensimmäistä kertaa tässä ottelusarjassa varmistamaan ja puolustamaan Puijon torjunnan taakse peippaamat pallot.

  Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Puijo Wolleyn yleispelaaja Hilkka Hujanen ja Lentopallokerhon passari Sofia Lehto.

  SANA VAPAA

  Hilkka Hujanen, yleispelaaja, Puijo Wolley:

  — Kerho pelasi tänään paremmin kuin Kuopion otteluissa ja meidän hyökkäyspelimme alkoi pyöriä liikaa nelospaikan kautta. Huomenna pelaamme, kuten tähänkin asti, pallo ja erä kerrallaan. Pidemmälle ei kannata eikä saa ajatella. Nämä ottelut ja ottelusarjat voitetaan kentällä, ei haaveissa tai ajatuksissa.

   

  Sofia Lehto, passari, Lentopallokerho:

  — Tänään pystyimme pyörittämään omaa hyökkäypeliämme riittävän monipuolisesti ja tehokkaasti. Tiesimme myös, että meidän täytyy saada vastustajan peipit keskelle pois ja onnistuimme myös siinä. Aivotärähdyksen oireista en enää kärsi, olen pystynyt treenaamaan normaalisti. En henkilökohtaisesti mieti ottelusarjan tilannetta lainkaan, pallo kerrallaan edetään.

   

  Pekka Seppänen, päävalmentaja, Puijo Wolley:

  — Mielestäni pelasimme tänään hetkittäin hiukan huolimattomasti ja Kerho rankaisi niistä armottomasti kokeneen joukkueen tavoin. Huomenna korostuu se, että uskallamme pelata ja haastaa rohkeasti, varovaisuudella emme tule menestymään. Haluan, että joukkueeni elää hetkessä eikä mieti esimerkiksi mahdollista viidettä ottelua kotikentällä.

   

  Giovanni Torchio, päävalmentaja, Lentopallokerho:

  — Kaksi asiaa nousee päällimmäisenä mieleen. Sofian onnistunut paluu passariksi ja meidän varmistuksen ajoituksen saaminen kohdilleen. Mielestäni reagoimme hyvin kahteen peräkkäiseen tappioon Kuopiossa. Kauden tässä vaiheessa fyysinen ja henkinen kapasiteetti ja palautuminen ratkaisevat. Taktisella puolella voimme tehdä korkeintaan pieniä muutoksia.

   

  Freukkarit saavat aloituksen lisäksi myös päättää tämän tekstin. ”Toivon toisinaan, että luoja laiskureille loisi maan. Taidan tästä lähteä goisimaan, koska huomenna päivä on uus”. No, totta toinen puoli. Goisimaan kannattaa pelaajien ryhtyä, koska huomenna totisesti on uusi päivä, uusi ja tärkeä pelipäivä. Laiskureilla menestystä ei kuitenkaan rakenneta, joten se kannattaa unohtaa. Kauniita unia kummankin joukkueen pelaajille ja valmennukselle. Kohti uutta päivää ja ottelua.

   

  teksti: Tapio Suominen, kuva: Tomi Vesaharju

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä