• Hämeenlinnan Lentopallokerhon naisten liigajoukkue nautiskeli reilu viikko sitten maukkaan välipalan voittamalla seurahistorian kuudennen kerran lentopallon Suomen cupin. Voiton maittavuutta lisäsi se, että finaaliviikonloppuna matkalla mestaruuteen kaatui kaksi liigan huippujoukkuetta, Kuopion Puijo Wolley ja LP Kangasala. Sekä välierä- että loppuottelu kääntyi Lentopallokerholle tiukan taistelun jälkeen vasta viidennessä erässä.

Paluu arkeen tapahtui Lentopallokerhon osalta nopeasti ja turhan tylysti. Suomen cupin finaalitappiosta sisuuntunut LP Kangasala kuittasi tappion viime viikon keskiviikkona voittamalla Lentopallokerhon liigan kotipelissään suoraan kolmessa erässä. Liigan otteluohjelman laatija hykertelee taatusti hyvillään, sillä joukkueet kohtaavat liigapelissä nopeasti uudelleen, torstaina 16. helmikuuta, tällä kertaa Hämeenlinnan Loimua-areenalla. Panoksena ottelussa lienee sarjapisteiden ohella keskinäinen nokkimisjärjestys ennen kevään pudotuspelejä.

Uusi etiäinen Lentopallokerhon mahdollisesta tason noususta saatiin puolestaan viime viikonvaihteessa, kun joukkue poimi täydet sarjapisteet suoraan kolmessa erässä voittamalla LP Viestin Salossa. Runkosarjan päätöskierrosten keskeiseksi teemaksi Kerholla nousee viime aikojen perusteella suoritusten vakiinnuttaminen huipputasolle.

PUDOTUSPELIPAIKKAAN VAADITAAN VOITTOJA

Lentopallokerhon tilanne ajatellen maaliskuussa alkavia liigan pudotuspelejä on Viesti-voitosta huolimatta edelleen haastava. Kerho majailee kymmenen joukkueen liigassa tällä hetkellä kahdeksantena, eli viimeisellä pudotuspeleihin oikeuttavalla sijalla. Päivien pidentyessä piristynyt LP-Vampula vaanii kuitenkin vain kolmen sarjapisteen päässä, kun 27 ottelun runkosarjaa on joukkueesta riippuen jäljellä vain 3–7 ottelua.

Lentopallokerholla runkosarjan otteluita on jäljellä vielä mainitut seitsemän, ja voittoja siis kaivataan. Erityisesti, koska lähiviikkojen ohjelma on Kerholle haastava. LP Kangasalan ohella joukkue kohtaa tiiviiseen tahtiin liigan kärkikastiin lukeutuvat Oriveden Ponnistuksen, LP Viestin ja sarjakärki Puijo Wolleyn. Ilman voittoja pudotuspelipaikan kohtalo ratkennee vasta maaliskuun ensimmäisellä viikolla, kun Kerho ja lähin haastaja LP Vampula kohtaavat neljän päivän sisään kahdesti.

CUPVOITTO LUO USKOA KEVÄÄN KOITOKSIIN

Lentopallokerhon italialainen päävalmentaja Giovanni Torchio suhtautuu tilanteeseen kokeneen luotsin rauhallisuudella ja luottavaisuudella.

— Suomen cupin viiden erän taisteluvoitot kertovat mihin parhaimmillamme pystymme. Se antaa meille itseluottamusta. Uskon vahvasti, että kauden parhaat suorituksemme ovat vasta tulossa. Otteluohjelma on tietysti haastava, mutta jokainen ottelu on voitettavissa, jos kykenemme pelaamaan samalla tasolla kuin cup-viikonloppuna ja Salossa, Torchio toteaa.

Lisämausteen Kerhon loppukauden taistoihin tuo joukkueen passaritilanne. Ykköspassarina kauden aloittanut Jenna Ylivainio on vasta toipumassa nilkkavammastaan. Suomen cupissa joukkueen peliä passarina pyöritti Pipsa Roivainen, joka onnistui tehtävässään mainiosti. Peliaikaa passarin tontilla janoaa myös liigassa Ylivainiota hyvin tuurannut Sofia Lehto. Positiivinen ongelma, jonka osalta päätökset tekee luonnollisesti päävalmentaja Torchio.

Kerhon liigakausi siis jatkuu kuluvan viikon torstaina, 16. helmikuuta, kotiottelulla LP Kangasalaa vastaan. Ottelu Loimua-areenalla alkaa tuttuun arkipelien aikaan klo 18:30. Ottelu on nähtävissä myös Nelosen RuutuUrheilussa. Urheilun Setä selostaa.

teksti: Tapio Suominen, kuva: Antti Saarimaa