• HPK-naiset palasivat kahden tiukan Mestareiden liiga- ja cup-viikon jälkeen tositoimiin Mestaruusliigassa lauantaina. HPK kohtasi Rovaniemen Woman Volleyn Oulussa Raksilan jäähallissa osana Mestaruusliigan superlauantaita, jonka toisessa ottelussa paikallinen miesten liigan Etta isännöi Mestareiden liigassa viikko sitten jatkoon edennyttä Tiikereitä. Tulos oli neljättä kertaa tämän kauden liigaotteluissa HPK:n puhdas 3–0-voitto (19–25, 17–25, 23–25).

Ensimmäisessä erässä hieman nihkeän alun jälkeen HPK repäisi johdon 10–18:aan, minkä jälkeen katseet oli siirretty jo toiseen erään puolin ja toisin. Toinen erä taas oli HPK:n hallintaa alusta loppuun, vaikka WoVo pysyttelikin neljän pisteen päässä erän viimeisille pisteille asti ennen Kerhon loppukiriä.

Erätauon jälkeen lappilaiset paransivat etenkin vastaanottopeliään ja panivat HPK:n tiukille. WoVo johti teknisen aikalisän jälkeen vielä 16–14, mutta HPK hivuttautui omalla peruspelillään edelle. Rovaniemeläiset pysyivät kyydissä eräpalloihin asti, kunnes Hillary Hurley päätti ottelun sideout-hyökkäyksellä.

HPK:n päävalmentajan Luca Chiappinin mukaan HPK pystyi jälleen välttämään erätappiot etenkin hyvällä vastaanottohyökkäyspelillä.

– Ensimmäiset kaksi erää voitimme aika helposti, mutta kolmas ei ollutkaan enää niin helppo. He antoivat meille painetta, mutta siitä huolimatta saimme hyviä asioita tehtyä erityisesti syötöissä ja vastaanottohyökkäyksissä, tyytyväinen valmentaja kommentoi.

Hakkuri Piia Korhonen nousi ensimmäisten liigapelien tapaan HPK:n johtohahmoksi. Nuori maajoukkuepelaaja hyökkäsi 13 pistettä ja torjui jopa viisi. Plus-miinus oli 15. Yleispelaajat Hurley ja Allison Mayfield jäivät seuraavaksi parhaina kahdeksaan pisteeseen. Vakiintuneen avausseitsikon ulkopuolelta isoa vastuuta saivat Oulusta puuttuneen Michaela Madsenin tilalla pelannut Roosa Nieminen ja yleispelaaja Salla Karhu.

WoVon vaarallisin pelaaja oli 15 pistettä iskenyt virolaishakkuri Kristiine Miilen. Liigan parhaisiin pelaajiin kuuluva 19-vuotiaan Korhosen ikätoveri jäi kuitenkin tehotilastossa vain lukemaan +2. Hyvän alkukauden pelannut yleispelaaja Iida-Emilia Kivimurto saavutti tehot 10/+7.

HPK:n seuraava ottelu on vasta vajaan kahden viikon kuluttua, kun Elenia-areenalle saapuu sarjakärki Pölkky. Liigassa vähiten otteluita ennen lauantaita pelanneet hämeenlinnalaiset ohittivat nyt muun muassa WoVon.

Joukkue tarvitsee nyt Chiappinin mukaan pari lepopäivää ennen kuin työskentely jatkuu.

– He todella ansaitsevat ne, koska tämä on ollut rankka jakso, jonka aikana on pelattu monta ottelua ja kulutettu paljon henkistäkin energiaa. Nyt levätään ja sitten alkaa kova valmistautuminen, sillä me tulemme pelaamaan käytännössä joka kolmas päivä, kun pelit jatkuvat, Chiappini pohjustaa.