• Historiallinen ajanjakso päättyi torstaina Kuusamossa, kun HPK hävisi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Mestaruusliigassa kymmenen voitetun ottelun jälkeen. Kotijoukkue Pölkky pakotti hämeenlinnalaiset viidenteen erään ja venyi kalkkiviivoilla voittoon. Kaksi pistettä jäi Kuusamoon tuloksella 3–2 (25–19, 24–26, 25–19, 18–25, 15–13).

HPK-naisten kaikkien aikojen paras kauden aloitus, kymmenen peräkkäistä kolmen pisteen voittoa, jäi historiaan joukkueen vierailtua pohjoisen reissunsa päätteeksi Kuusamossa. Kaikki kotiottelunsa tällä kaudella voittanut Pölkky ei suostunut taipumaan hallitseville mestareillekaan, jotka eivät väsyneinä yltäneet omalle tasolleen.

Ottelu alkoi HPK:lta surkeasti, kun Pölkky karkasi heti 6–0-johtoon. Hämeenlinnalaiset hilasivat itsensä kerta toisensa jälkeen Kuusamon rinnalle, mutta Pölkky otti niskalenkin tilanteessa 18–17.

Toinen erä kulki HPK:n otteessa. Vieraat pääsivät erän lopulla jo 15–21-johtoon ja saivat kolme eräpalloa, mutta Pölkky puristi vielä tasoihin. Lopulta Katja Kylmäahon ässä tasoitti ottelun neljännestä eräpallosta.

Kolmas erä sujui Kerholta suorastaan katastrofaalisesti. Olena Prokopenkon syöttövuorolla Pölkky pääsi jo 16–6-johtoon, eikä HPK enää tästä toipunut. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella liberona aloittanut Noora Venho sai tehdä tässä vaiheessa tilaa Eveliina Rautiaiselle.

Vasta neljännessä erässä HPK pääsi pelaamaan omaa peliään. Kerho irtosi melko vaivattomasti yhdeksään eräpalloon, joista taas neljäs päätti erän.

Myös viides erä eteni HPK:n hallinnassa, kunnes voiton jo häämöttäessä tapahtui se, mitä ei saisi käydä. HPK johti erää 10–13, mutta Lotta Piesasen syöttövuorolla Pölkky voitti ottelun viisi viimeistä pistettä.

Pölkyn ukrainalaishakkuri Olena Prokopenko oli ottelun kiistaton hahmo libero Amanda Loven kanssa. Prokopenko kirjasi jo kolmessa ensimmäisessä erässä yli 20 pistettä ja päätti ottelun ensimmäisestä ottelupallosta 29. pisteellään. Love puolestaan nosti HPK:n syöttöjä pelattavaksi peräti 92 prosentin tehoilla. Hillary Hurley oli jälleen vaisun HPK:n paras pistenainen 19 pisteellään, kun taas passari Kylmäaho pelasi itsensä LähiTapiola-pisteille.

Päävalmentaja Luca Chiappinin mukaan joukkue oli fyysisesti ja henkisesti niin väsynyt, että voiton lipeäminen käsistä menee jaksamisen piikkiin.

– Olimme väsyneitä ja se näkyi aika selvästi tänään. Jouduin vaihtamaan neljä pelaajaa aloituskuusikosta. Tytöt ovat hyvin väsyneitä, kun olemme pelanneet lyhyessä ajassa näin paljon, seitsemän peliä kahdessa viikossa. Varmasti maksoimme siitä. Se oli käytännössä ottelun ratkaisu, Chiappini harmittelee.

– Neljännen erän jälkeen meiltä loppui henkinen energia, ja Kuusamo jatkoi painamista. Joskus näin vain tapahtuu. Olet lähellä voittoa, mutta henkisesti loppu, joten et jaksa painaa loppuun asti.

Chiappini antaa myös kehuja hyvin pelanneelle kotijoukkueelle.

– Kuusamo syötti ja puolusti erittäin hyvin. Toki he pelasivat kotona ja heillä oli enemmän energiaa. Tiesimme, ettemme ole voittamattomia, joten ei tässä oikeastaan ole mitään draamaa, valmentaja rauhoittelee.

Isoin otteluruuhka hellitti nyt HPK:n osalta. Joukkue hakee paluuta voittojen tielle kotonaan tiistaina Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkuetta vastaan. Nyt Chiappini antaa kuitenkin ryhmälleen kaksi tai kolme lepopäivää.

– Pelaajat todella tarvitsevat niitä. Heidän pitää nyt rentoutua ja olla ajattelematta lentopalloa.