• Hämeenlinnan Lentopallokerho ei onnistunut ottamaan Mestaruusliigan sarjapisteitä viikon toisessa kotiottelussaan. Elenia-areenassa vieraillut Pölkky Kuusamo oli sunnuntai-illan ottelussa kotijoukkuetta parempi suoraan kolmessa erässä numeroin 0-3 (12-25, 20-25, 23-25).

Ottelun alku oli hämeenlinnalaisilta vaisu. Pölkky oli niskan päällä alusta asti ja nappasi ensimmäisen erän voiton selvästi itselleen. Myös toisessa erässä vierasjoukkue oli kotijoukkuetta edellä oikeastaan koko ajan.

Pitkän tauon jälkeen Elenia-areenan kentällä oli kuitenkin jo erilainen Lentiskerho. Elina Pirttimäki tuli kentälle yleispelaajaksi ja Lentiskerhon paras pistenainen Oluoma Okaro siirtyi tutummalle paikalleen hakkuriksi. Hakkurina aloittanut Victoria Tosi puolestaan otti toisen keskipelaajan paikan. Lentiskerho johti erää muutaman kerran useammalla pisteellä ja oli lopussakin lähellä erävoittoa. 23-21-johto kuitenkin kääntyi vielä vieraille, ja Pölkky Kuusamo pääsi pitkälle kotimatkalleen 3-0-voiton kanssa.

- Ottelun kuvan pitää antaa meille selvä signaali siitä, ettemme voi aloittaa näin. Tuollainen asenne, varsinkin tilanteessa jossa nyt olemme, ei vain käy. Tilanteemme ei ole täydellinen, joten meidän pitää antaa jotain mentaalipuolelta ja olla valmiita taistelemaan jokaisesta pallosta. Emme saa olla pelokkaita, vaan taistelun pitää alkaa ensimmäisestä pallosta, Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia painotti.

Ottelun kolmanteen erään italialainen oli tyytyväinen.

- Hävisimme kolmannen erän muutamaan tilanteeseen, okei, tiedämme myös vastustajan laadukkuuden. Teemme töitä, jotta saamme karsittua kolmannen erän tapaiset virheet pois pelistämme, mutta ensimmäisen ja toisen erän tapaisen pelin korjaaminen tapahtuu henkisellä puolella.

Tiiviin pyrähdyksen sarjan alusta tähän asti pelannut Lentiskerho saa keskittyä seuraavat pari viikkoa harjoitteluun. Joukkue pelaa seuraavan kerran LP-Vampulaa vastaan vieraissa marraskuun 23. päivä.

- Pystymme nyt keskittymään parin viikon ajan vain itseemme. Ensinnäkin pystymme antamaan pelaajille vähän lepoa, koska tämä oli aika rankka pätkä. Meillä on myös aikaa keskittyä teknisten ja taktisten ongelmien ratkaisemiseen, Pentassuglia muistutti.

Okaro oli totuttuun tapaan Lentopallokerhon tehokkain pisteiden tekijä. Hän kartutti pistepussiaan 16 (+5) pisteellään. Karoliina Friberg teki 6 (+5) pistettä. Vahvan alkukauden pelanneen Pölkky Kuusamon ykköstykki oli tällä kertaa maajoukkueen yleispelaaja Jessica Kosonen, jonka kädestä Pölkyn pistesarake kasvoi 13 (+10) pisteellä.