• [Otteluennakko] HPK vs Oriveden Ponnistus ǀ 8.1.2017 klo 18.00 ǀ Elenia-areena

  HPK-naiset aloittavat vuoden 2017 ottelut sunnuntaina kotihallissaan Elenia-areenassa. Mestaruusliigan kärkijoukkue saa vastaansa yhden päähaastajistaan, Oriveden Ponnistuksen.

  HPK tavoittelee uuden vuoden ensimmäisen viikon päätteeksi jatkoa upealle syyskaudelle naisten Mestaruusliigassa. Päättynyt vuosi toi HPK:lle pisteitä jokaisesta liigaottelusta, ja vielä timanttisempana tilastona Kerho ei hävinnyt syksyn kotiotteluissa erääkään.

  Vuoden ensimmäinen vastustaja Oriveden Ponnistus on siis kovan haasteen edessä vieraillessaan Elenia-areenassa. OrPon alkukausi oli kutakuinkin odotusten mukainen, joskin oriveteläiset ajattelivat varmasti olevansa pisteiden valossa hieman lähempänä sarjan kärkeä, etenkin voitettuaan kotonaan myös LP Viestin. Sarjataulukossa sijalla neljä tasapistein Pölkky Kuusamon kanssa majaileva OrPo keräsi 12 ottelusta 24 pistettä.

  Runkosarjan kevätkauden varaslähdössä joulun välipäivinä HPK haki suvereenin 0–3-vierasvoiton pahimmasta kilpakumppanistaan LP Viestistä. Tämän jälkeen liigaa hallitsevat hämeenlinnalaiset ovat saaneet ladata akkuja cup-kilpailujen värittämään tammikuuhun.

  Ponnistuksen tauko puolestaan venyy vielä pidemmäksi, kolmen viikon mittaiseksi ennen sunnuntain koitosta. OrPokin vieraili edellisessä ottelussaan Salossa, mutta hävisi Viestille joulukuun 17. päivä 3–0. Muutenkin OrPo pelasi joulukuussa hyvin vähän verrattuna HPK:hon, joten sillä on sarjan kärkiseuroihin nähden kirittävää kaksi ottelua.

   

  HPK:n ja OrPon kohtaamisessa on jälleen uuden alun tuntua. Edellisen kerran hämäläisjoukkueet mittelivät liigan avauskierroksella lokakuun puolivälissä. Tuolloin HPK sai lentävän lähdön kauteen 0–3-tyrmäyksellä. Nyt OrPo pyrkii ainakin välttämään tuon kohtalon, mutta pelituntuman puute ja kotietu kääntävät ennestään selvän ennakkosuosikin aseman vielä kiistattomammin HPK:lle.

  Avausviikonloppuna pimentoon jääneet OrPon yhdysvaltalaisvahvistukset Janisa Johnson ja Malina Terrell ovat molemmat parantaneet peliään kauden edetessä. Johnson on noussut eräkohtaisissa pisteissä liigan neljänneksi (4,8) ja Terrell on puolestaan neljänneksi paras syöttäjä (2,2/ottelu).

  Siinä missä OrPo on ollut hyvien laitahyökkääjien varassa, HPK:n kokonaisuus on pysynyt vahvana läpi kauden. Keskiöön on noussut keskipelaaminen ja vastustajan tylsyttäminen torjunnoilla. Juuri ennen uutta vuotta HPK käytännössä torjui LP Viestin kumoon Karoliina Fribergin johdolla. Yleispelaaja Allison Mayfield pääsi joulukuun tiiviissä ottelutahdissa uudelle tasolle sekä hyökkäyksessä että vastaanotossa ja ansaitsi kuukauden liigapelaajan tittelin.

  Kauden toinen HPK:n ja Oriveden Ponnistuksen välinen ottelu alkaa Elenia-areenassa sunnuntaina kello 18.00. Tervetuloa kannustamaan HPK voittoon!

  Tagit: hpk  otteluennakot  oriveden ponnistus  orpo  mestaruusliiga  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä