• Hämeenlinnan Lentopallokerho on kiinnittänyt ensimmäisen uuden pelaajan joukkueeseensa. Ensi kauden lähtökohtaisena ykköspassarina toimii ranskalainen Pauline Martin.

  Pelaajaliikenne kulkee harvoin suurista eurooppalaisseuroista suoraan Mestaruusliigaan, mutta Lentopallokerho on saanut riveihinsä pelaajan Ranskan mestareista. Béziers VB:n kakkospassarina edelliskauden viettänyt Pauline Martin liittyy nimeään vaihtaneen Suomen mestarin uuteen ryhmään yksivuotisella sopimuksella.

  Martin sai tänä keväänä tililleen Euroopan kakkosrivin liigoihin kuuluvan Ranskan LNV:n mestaruuden, kun Béziers kukisti finaalissa RC Cannesin erin 3–2. Martinille ei kuitenkaan paljon vastuuta tullut Slovenian maajoukkuepassarin Eva Morin johtaessa Les Angelsin peliä.

  Kahtena aiempana vuonna Martin kuului Ranskan naisten maajoukkueen isoon ryhmään, vaikka pelejä ei arvokisakarsinnoissa tai Euroopan liigassa tullutkaan. Nuorten maajoukkueissa nyt 22-vuotias pelaaja oli ikäluokkansa ykköspassari.

   

  Kun ura ei kotimaan suurseurassa urjennut, Martin hakee vauhtia sarjasta ja joukkueesta, joka siihen tarjoaa mahdollisuuden ja tasokkaan ympäristön.

  – Olin Béziersissä viisi vuotta. Saavutin siellä kehityksessäni pisteen, joka minun oli mahdollista saavuttaa. Siksi päätin lähteä hakemaan uusia kokemuksia, Martin kertoo.

  Hämeenlinna on Cadalenista, Etelä-Ranskasta kotoisin olevan Pauline Martinin ensimmäinen seura ulkomailla. Muutenkin ranskalaiset ovat olleet Suomen kentillä harvinaisia vieraita. Martin on ensimmäinen maansa edustaja naisten Mestaruusliigassa.

  – Olen iloinen saadessani edustaa maatani Suomessa. Odotan vähän erilaisia kokemuksia kuin mitä Ranska tarjosi, niin kulttuurisesti kuin urheilullisesti. Tiedän seurasta vain sen, että alla on todella hyvä kausi. Haluan yltää samaan, innokkaanoloinen ranskatar sanoo.

  Suomessa Martinia tuskin tullaan sekoittamaan toiseen samannimiseen, kuten Ranskassa. Béziersissä nimittäin pelasi samaan aikaan maajoukkuekeskitorjuja Pauline Martin. Siksi passari käyttikin nimensä perässä äidinpuoleista sukunimeä Sergoutchenko.

   

  Lentopallokerhon päävalmentaja Luca Chiappini oli valitsemassa Martinia ensi kauden joukkueen avainpelaajaksi. Hän näkee läpimurtoaan odottavassa passarissa potentiaalia.

  – Hän on nuori ja lahjakas. Kukaan ei tietenkään ole nuorena kokenut. Michelangelokin näki veistoksen valitsemiensa kivien sisällä, italialainen vertaa.

  169-senttinen Martin sopinee Chiappinin suunnitelmiin yhtä hyvin kuin häntä senttimetrin pidempi Chloe Collins, joka johdatti HPK-naiset päättyneellä kaudella tuplamestaruuteen.

  – Martin on todella kyvykäs ja kokonaisvaltainen passari. Hänellä on pehmeä kosketus ja nopeat jalat, Chiappini kuvailee.

  Martin on Lentopallokerhon neljäs sopimuspelaaja ensi kaudeksi. Seuraavaksi päivitystä on odotettavissa yleispelaajatilanteeseen ensi viikolla.

  Tagit: Pauline Martin  pelaajasiirrot  tiedotteet  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä