• Hämeenlinnan Lentopallokerho on hankkinut jälleen yhden Suomen kovimmista lentopallolupauksista. Aiemmin Kerho sai tulevaisuuden nimekseen Salon Viestin kasvatti Roosa Heikkiniemen, ja nyt sopimuksen on solminut hänen isosiskonsa Ronja Heikkiniemi.

  Sisarusparista kokeneempi on kuulunut LP Viestin avainpelaajiin ja Suomen naisten maajoukkueeseen kahden viime kauden ajan. Päättyneellä loukkaantumisen riivaamalla kaudella Ronja Heikkiniemi pelasi 20 ottelussa, joissa 11 pudotuspeleissä. Pisteitä laitahyökkääjä teki 197.

  Heikkiniemi on kuulunut LP Viestin liigajoukkueeseen kaikkiaan neljän kauden ajan. 19-vuotias yleispelaaja voitti näiden aikana kaksi Suomen mestaruutta ja kolme Suomen cupia.

  Nyt yksi laajan salolaisen juniorituotannon kirkkaimmista timanteista koki, että hänen oli vaikean kauden jälkeen aika vaihtaa maisemaa.

  – Halusin uusia haasteita ja kotimaassa Hämeenlinna tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Viime kausi oli vaikea, ja haluan saada vielä ehjän kauden kotimaassa oman itseluottamuksen ja näyttöjen takia, ulkomaille tähyävä Heikkiniemi kertoo.

  Hän etenee kuitenkin kausi kerrallaan

  – Haluan tietysti kehittyä mahdollisimman nopeasti, mutta tämä kausi katsotaan tätä kautta. Toivottavasti saan tästä taas mahdollisimman hyvät lähtökohdat seuraavaan.

  Heikkiniemi vakuuttaa, että hän on hyvissä väleissä LP Viestin kanssa, vaikka siirtyikin pahimman kilpakumppanin riveihin.

  – He ovat käsitelleet siirron kanssani ammattimaisesti. Olen saanut kuvan, että perusteeni ja valintani ymmärrettiin. Minulle ei ainakaan jäänyt mitään hampaankoloon

   

  Ronja Heikkiniemi uskoo, että Hämeenlinnalla ja päävalmentaja Luca Chiappinilla on paljon annettavaa taktisesti.

  – Siihen liittyy monta teknistäkin asiaa, kuten hyökkäyksen monipuolisuus ja vastaanoton varmuus. Minulle itselleni iso asia on, että puolustuksessa saisi askelia eteenpäin, Heikkiniemi lisää.

  Chiappinilla on myös suunnitelmia hänen mielestään älykkään Heikkiniemen varalle.

  – Ronjalla on ehdottomasti paljon potentiaalia. Hän ei ole vielä näyttänyt parastaan, eikä häntä toisaalta ole nähdäkseni haastettukaan kunnolla. Tulemme nyt laittamaan hänet kunnolla töihin, italialaisvalmentaja raottaa ajatuksiaan.

  Lentopallokerhon sopimustilanne on nyt seuraava:

  Passarit: Pauline Martin ja Taija Kaukoranta.

  Keskitorjujat: Yasmine Madsen ja Laura Laukkanen.

  Laitapelaajat: Suvi Kokkonen, Silja Kosonen ja Ronja Heikkiniemi.

  Liberot: Julia Porsanger ja Roosa Heikkiniemi.

  Tagit: lentiskerho  pelaajasiirrot  tiedotteet  Ronja Heikkiniemi  LP Viesti  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä