• Lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarja huipentuu keskiviikkona täydellä viiden ottelun kierroksella. Hämeenlinnan Lentopallokerho kohtaa runkosarjan päätöskierroksella kotiareenallaan JymyVolleyn. Kerholla riittää ottelussa panosta, sillä vähintään 3–2 voitto ja kaksi sarjapistettä takaisivat seuralle kotiedun pudotuspelien avauskierroksella, puolivälierissä. JymyVolleyn kohtalo sinetöityi jo viikkoja sitten. Runkosarjan jumbosijan myötä joukkueen kausi jatkuu liigakarsinnoissa. 

  Lentopallokerhon viime viikkojen vireen perusteella joukkueelle kelpaa ottelussa vain voitto. Vertailun vuoksi, Kerhon saldo kauden kymmenessä ensimmäisessä ottelussa oli 3 voittoa ja seitsemän tappiota. Nyt Kerho purjehtii seitsemän ottelun voittoputkessa ja myötätuulen myötä sarjasijoitus on noussut kohisten, neljänneksi.

  Lentopallokerho on kohdannut JymyVolleyn tällä kaudella kahdesti. Marraskuun puolivälissä joukkueiden kohtaaminen päättyi Kerhon 3–1 kotivoittoon. Joulukuun kohtaaminen lakeuksilla puolestaan päättyi kotijoukkueen harvinaiseen voittoon, samoin 3–1 lukemin. Harvinaiseen siksi, että JymyVolley on kyennyt kauden 26 ottelussaan vain kolmesti kolmen pisteen voittoon.

  KAIKKI SYLINTERIT KÄYTÖSSÄ

  Lentopallokerhon väkevä nousu perustuu luonnollisesti suoritustason merkittävään nousuun, joka osa-alueella. Joukkueen moottori murisee kaikilla sylintereillä. Liberon tontille täksi kaudeksi istutettu Tuuli Tuominen taisteli pitkään tuulimyllyjä vastaan. Tuulin vastaanotot sinkoilivat pahimmillaan ympäri maakuntaa, kunnes tuulen suunta muuttui. Viime otteluissa Kerhon vastaanottopeli on sujunut loistavasti, kiitos Tuulin ja yleispelaaja Jenny Mosserin.

  Passariosastolla päävalmentaja Giovanni Torchiolla riittää runsauden pulaa. Jenna Ylivainio aloitti kauden ykköspassarina ja pyöritti parhaimmillaan Kerhon peliä nautittavasti. Hyvät suoritukset vaihtuivat kuitenkin turhan usein hapuiluksi. Ylivainion kausi keskeytyi toviksi nilkkavamman myötä ja passariosastolle kaivattiin vahvistusta.

  Apu löytyi Helsingistä, Ykkösen yhteistyöseura Puma Volleysta. Sofia Lehto sai tilaisuutensa parrasvaloissa ja on käyttänyt sen erinomaisesti. Lehdon laadukas passipeli ja väkevä torjuntapeli ovat osaltaan reivanneet Kerhon kurssia. Tarvittaessa Torchiolta löytyy vielä kolmaskin kortti passarin tontille. Pipsa Roivainen johdatti Kerhon Suomen cupin voittoon ja osoitti samalla kykenevänsä pelaamaan kotimaan korkeimmalla tasolla.

  Lisätään Kerhon keitokseen vielä keskitorjuja Vera Klimovichin nousu takaisin omalle hurjalle tasolleen ja kolmen muun ulkomaanavun herääminen talvihorroksesta. Tulokaspelaajat Jenny Mosser ja Adeola Owokoniran sekä kokenut tanskalainen yleispelaaja Helena Elbaek ovat päivien pidetessä osoittaneet kuuluvansa pelipaikoillaan Liigan eliittiin.

  HUILI ENNEN LOPPUHUIPENNUSTA

  Mestaruusliigan pudotuspelit käynnistyvät puolentoista viikon huili- ja treenitauon jälkeen lauantaina 18.3. Kerholle tauko tulee hyvään saumaan. Odette Ndoye ja Ade Owokoniran saavat rauhassa toipua pikku kolhuistaan ja koko joukkue riittävästi huilia ennen kevään karkeloita. Toki haasteeksi tulee suoritustason ylläpito tauon aikana ja ennen kaikkea sen jälkeen.

  Giovanni Torchio, päävalmentaja, Lentopallokerho:

  — Tauko tulee toisaalta hyvään saumaan, toisaalta ei. Uskon, että saamme jalkeille täyden kokoonpanon pudotuspelien alkuun mennessä ja sen myötä lisää laatua harjoitteluumme. Päävalmentajana minun täytyy löytää keinot siihen, että tulemme tauolta takaisin kehiin entistä vahvempana.

  Runkosarjan viimeinen kotiottelu ja samalla runkosarjan päätöspeli JymyVolleyta vastaan alkaa keskiviikkona Loimua-areenalla tuttuun arkipelien aikaan klo 18:30. Ottelu on katsottavissa myös Nelosen Ruutu Urheilussa. Setä selostaa.

   

  teksti: Tapio Suominen, kuva: Tomi Vesaharju

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä