• Oriveden Ponnistus teki liki mahdottomasta mahdollisen lentopallon naisten Mestaruusliigan puolivälierissä. Perinteinen menestysseura Hämeenlinnan Lentopallokerho johti ottelusarjaa jo voitoin 2–0 ja vaikutti marssivan paraatiovista välieriin suoraan kolmessa ottelussa. Toisin kävi.

  OrPo piti viime sunnuntaina ottelusarjan hengissä venymällä Ada Arosen johdolla väkevään vierasvoittoon Hämeenlinnassa. Sama tahti askelten jatkui tiistai-iltana Orivedellä. OrPo voitti kotipelinsä Kerhoa vastaan erin 3–1 ja siirsi ratkaisun ottelusarjan viimeiseen otteluun, joka pelataan torstaina Hämeenlinnassa.

  PUDOTUSPELIT OVAT OMA MAAILMANSA

  OrPo:n nousu kuilun partaalta kuvastaa hienosti pudotuspelien luonnetta. Second season, kuten pudotuspelejä Pohjois-Amerikassa kutsutaan, ei noudata runkosarjan lainalaisuuksia. Vanhat meriitit ja tilastot joutavat romukoppaan, kun pelataan oikeasti isoista asioista. Kun pelataan pääsystä välieriin, ja sen myötä aina Suomen mestaruudesta.

  Torstain ottelu Hämeenlinnan Loimua-areenalla tulee todennäköisesti ratkeamaan joukkueiden henkiseen suorituskykyyn. Nyt tiedetään, että puhtaasti pelillisillä ja taktisilla asioilla OrPo kykenee haastamaan Lentopallokerhon. Ei kahta sanaa.

  Näin ollen kysymykset kuuluvat kykeneekö OrPo säilyttämään keväisen hurmoksensa ja puskemaan itsensä vastoin useimpien odotuksia välieriin. Pidän sitä mahdollisena. Lentopallokerhon kohdalla suurin kysymys, ja kysymysmerkki, kohdistuu joukkueen kykyyn kestää paineita. 2–0 johdon sulaminen kauden tärkeimmällä hetkellä viittaa ennen kaikkea henkisen suorituskyvyn sakkaamiseen. 

  Torstai-iltana Hämeenlinnassa pelataan kyseisten joukkueiden kauden ylivoimaisesti tärkein ottelu. Pidän Kerhoa edelleen hienoisena suosikkina. Toisaalta OrPo selvästi nauttii haastajan asemastaan, mikä lupaa hyvää pirkanmaalaisille.

  Giovanni Torchio, päävalmentaja, Lentopallokerho:

  — Tiedämme nyt, että tämä ottelusarja tulee ratkeamaan henkiseen kanttiin ja kovuuteen. Luotan joukkueeseeni, koska olemme kauden aikana käyneet syvällä ja nousseet sieltä takaisin pinnalle. Mutta, OrPo on erittäin laadukas joukkue, kaikilla osa-alueilla. Se meidän täytyy muistaa, koska pudotuspeleissä menestys ei tule itsestään, ilmaiseksi.

  Viides ja ratkaiseva puolivälieräottelu Lentopallokerhon ja OrPo:n välillä pelataan Hämeenlinnan Loimua-areenalla torstaina klo 18:30. Tervetuloa paikan päälle, koska Kerho tarvitsee kaiken tuen. Ottelu on tarvittaessa nähtävissä myös Nelosen Ruutu Urheilussa klo 18:20 alkaen. Setä selostaa.

   

  teksti: Tapio Suominen, kuva: Tomi Vesaharju

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä