• [Otteluennakko] HPK vs LP Salo ǀ 25.1.2017 klo 18.30 ǀ Elenia-areena

  HPK-naisten isojen kotipelien viikko jatkuu keskiviikkona Elenia-areenalla, jonne saapuu vieraaksi ensimmäistä kertaa tällä kaudella LP Viesti Salosta. Vastustaja pelaa tosin kansainvälisällä nimellään LP Salo, sillä kyseessä ei ole mikään tavallinen sarjaottelu, vaan CEV Cupin toisen kierroksen ratkaiseva kamppailu.

  Paikka maanosan toiseksi kovimman seurakilpailun neljännesvälierissä on kahden viikon takaisen avausosan jälkeen selvästi tarjolla kotijoukkueelle. HPK voitti vierasottelun puhtaasti 0–3 ja kuittasi kolme sarjapistettä ottelupariin. Tilanne näyttää vähintään hyvältä hämäläisille, kaksi erävoittoa riittää jatkopaikkaan.

  Luca Chiappinin valmentama joukkue ei kuitenkaan ole lähdössä varmistelemaan rakasta vihollista vastaan.

  – Tämä on uusi mahdollisuus mitata pelillinen tasomme. En halua saada ottelusta yhtä pistettä, haluan voittaa pelin. Totta kai haluan voittaa kaikki erät. Sen eteen teemme töitä, ja pelaajat tietävät sen, Chiappini lataa odotuksia.

  Kerho voi lähteä otteluun melko huoletta, kun kovin kotimainen vastus on tyrmätty tällä kaudella jo kolmesti 3–0. Yksikään suomalainen vierailija ei ole voittanut erää HPK:n kotiotteluissa. LP Viestillä on totisesti kova työsarka edessään, sillä sen pitäisi voittaa vähintään 1–3 ja kultainen erä.

   

  HPK:n joukkueessa on valmistauduttu isoon europeliin normaalilla kaavalla, harjoitellen omaa peliä ja opiskellen vastustajan pelitapaa videolta. Päävalmentaja Chiappini uskoo, että Viesti tulee muuttamaan jotain hyökkäyspelissään, jonka HPK on riisunut aseista liian usein salolaisten kannalta.

  – Olemme pelanneet heitä vastaan jo kolme kertaa tällä kaudella. Tietysti heidän pitää muuttaa peliään, mutta tutkimme asioita, joita he voivat muuttaa. En tiedä, mitä tulee tapahtumaan, mutta me olemme siihen valmiita, Chiappini vakuuttaa.

  CEV Cupin ottelua edeltäneessä liigaottelussa Pieksämäkeä vastaan erinomaisesti suoriutuneen keskitorjujan Michaela Madsenin mukaan Viestiä vastaan pitää keskittyä täysillä, vaikka lähtökohdat ovatkin Kerholle suosiolliset.

  – Varmasti yritämme pitää fokuksen joka treeneissä, koska sitä ei saa hukata Viestiä vastaan. Emme voi luottaa johtoomme. Nyt on ihan uusi peli, ja tässä tilanteessa on ennenkin käynyt ohraisesti. Olemme aloittaneet valmistautumisen kuin pöytä olisi puhdas. Mitä tahansa voi käydä, emmekä voi olla ylimielisiä, Madsen toppuuttelee.

   

  HPK päässee otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan, jolla se voitti murskatyyliin Salossa kaksi ottelua vuodenvaihteen molemmin puolin. Ainoastaan paluun tehnyt Anna Boricheva on sivussa, sillä hän ei kuulu CEV Cupiin aiemmin nimettyyn joukkueeseen.

  LP Viesti taas ei voi luottaa liikaa aiempien otteluiden tapaan keskitorjuja Nadezhda Gohšteiniin. Venäläinen on ollut jokaisessa seurojen kohtaamisessa Salon paras pelaaja, mutta samalla hänen hyökkäystehonsa ovat hiipuneet. Gohšteinin tutkaparilla Vera Klimovichilla ja suomalaislaitureilla Pauliina Vilposella ja Noora Kososella on keskiviikkona iso näytön paikka.

  CEV Cupin toisen kierroksen toinen osaottelu HPK–LP Salo alkaa Elenia-areenassa keskiviikkona kello 18.30. Tule kannustamaan Kerhon naiset jatkoon hallitsevaa Mestareiden liigan voittajaa Italian Casalmaggiorea vastaan!

  Tagit: hpk  lp viesti  lp salo  cev cup  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä