• Parolan Juteinikeskuksen salissa nähtiin sunnuntai-iltana hyvin eriskummallinen lentopallo-ottelu. Naisten liigakauden kolmella voitolla aloittanut Hämeenlinnan Lentopallokerho jäi ottelun alussa telineisiin ja vierasjoukkue Pihtiputaan LiigaPloki karkasi 2–0 johtoon, identtisin eräpistein 25–22, 25–22.

Pitkältä tauolta kentälle asteli kuitenkin määrätietoinen kotijoukkue. Päävalmentaja Giovanni Torchio vaihtoi pelaavaan kuusikkoon 16-vuotiaan lupaavan yleispelaajan Kerttu Kilpisen, joka kiitti luottamuksesta. Kilpinen takoi vajaaseen kolmeen erään 9 hyökkäyspistettä ja käynnisti osaltaan Kerhon takaa-ajon. Kerho voitti kolmannen erän 25–19 ja neljännen 25–17.

Takaa-ajovaiheessa esiin nousi Kerhon ukrainalainen hakkuri Anna Shumeiko, joka hyökkäsi lähes virheettömästi keräten ottelussa yhteensä 18 hyökkäyspistettä. Shumeiko komeilee aiheesta, ainakin alkukaudesta, liigan hakkuri-indeksin kärkisijalla. Tehoista huolimatta yhteistyö passari Victoria Deislen kanssa hakee vielä uomiaan, joten tahti kiihtynee entisestään kauden edetessä.

TUTUT RATKAISIJAT

Kerhon nousutarinasta jäi kuitenkin uupumaan onnellinen loppu. Vastoin useimpien odotuksia LiigaPloki onnistui kokoamaan uudelleen kertaalleen sortuneen korttitalonsa ja voitti päätöserän pistein 15–13, ja ottelun erin 3–2. Kerhon alkukauden voittoputki jäi näin kolmen ottelun mittaiseksi.

Pihtiputaan voiton takuunaisiksi nousi kaksi Hämeenlinnalaisille kovin tuttua pelaajaa, Kerhossa aikanaan pelanneet libero Emilia Joensalo ja yleispelaaja Netta Hyttinen. Joensalo tarjoili yleisölle huiman näytöksen liberopelaamisesta. Hyttinen puolestaan vastaanotti peräti 44 syöttöä, joista 43% positiivisia, ja kuorrutti iltansa 11 hyökkäys- ja 4 torjuntapisteellä.

Joensalon ilta päättyi kuitenkin ikävästi. Hän satutti päätöserässä takareitensä ja joutui jättämään ottelun kesken. Jatkotutkimukset maanantaina selvittävät vamman laadun.

VIERAITA MAAILMAN HUIPULTA

Voittajien parhaana, laajasta valikoimasta, palkittiin neljä ässää syöttänyt ja 10 pistettä hyökännyt Australian maajoukkuepelaaja Kara Inskip. Kotijoukkueen parhaaksi valittiin, kuten usein ennenkin, seitsemän pistettä torjunut keskipelaaja Vera Klimovich.

Kara Inskip, yleispelaaja, LiigaPloki:

— Saimme otteluun loistavan alun, koska uskoimme omaan tekemiseemme. Tauon jälkeiseen notkahdukseen en keksi syytä, henkimaailman juttuja arvelen. Mielestäni olemme pelanneet paremmin kuin alkukauden tulokset osoittavat. Uskon, että tämän voiton myötä myös tulokset kohenevat.

Kim Buchwald, päävalmentaja, LiigaPloki:

— Alkukaudesta suoritustasomme on vaihdellut hurjasti ottelusta toiseen. Tänään tasomme heilahteli rajusti jopa ottelun sisällä. Jatkossa tarvitsemme enemmän tasaisuutta. Olen toki ylpeä päätöserän taistelusta ja voitosta. Meillä on laadukas joukkue ja tänään pystyimme osoittamaan sen katsojille, mutta ennen kaikkea itsellemme.

Vera Klimovich, keskipelaaja, Lentopallokerho:

— Seitsemän torjuntapistettä viiteen erään on hyvä suoritus, tottakai. Toisaalta tämä on ammattini ja minulta odotetaan tulosta. Ottelun alku sujui tosi nihkeästi, mutta osoitimme kuitenkin luonnetta, kun nousimme taistelemaan voitosta. Onnittelut LiigaPlokille hienosta suorituksesta.

Giovanni Torchio, päävalmentaja, Lentopallokerho:

— Kaksijakoinen ottelu tosiaankin. Olen valmennusvuosieni aikana hyväksynyt, että välillä voitetaan, välillä hävitään. Minua kiinnostaa enemmän mistä ja miksi tulokset syntyvät. Hyvistä tuloksista huolimatta parannettavaa riittää joka osa-alueella. Tässä joukkueessa on hurjasti potentiaalia, kunhan saamme kaikki palaset loksahtamaan kohdalleen.

Lentopallokerhon liigapelit jatkuvat heti tulevana keskiviikkona rakasta vastustajaa LP Viestiä vastaan. Ottelu alkaa Loimua-areenalla tuttuun arkiaikaan klo 18:30. Kalenteriin kannatta jo tässä vaiheessä myös torstai 9. marraskuuta. Silloin Lentopallokerho saa vieraita lentopallomaailman huipulta, kun Kerho emännöi Euroopan Challenge Cupissa Turkin suurseuraa Galatasarayta. Joukkueen tasosta saa oikean suuntaisen kuvan, kun muistaa, että Turkki on lentopallon naisten maailmanrankingin #1, siis ykkönen tällä hetkellä, ennen Yhdysvaltoja ja Brasiliaa.

teksti: Tapio Suominen
    kuva: Tomi Vesaharju