• Hämeenlinnan Lentopallokerho saa riveihinsä jälleen yhden nuoren lupauksen. Nurmon Jymyssä läpimurtoa viime kaudella Mestaruusliigassa tehnyt Emmi Riikilä kuuluu ensi kaudella Kerhon yleispelaajavahvuuteen.

  Kesäkuussa 19 vuotta täyttävä Emmi Riikilä on tehnyt Lentopallokerhon kanssa pelaajasopimuksen ensi kaudesta. Nurmon Jymyn kasvatilla on allaan yksi liigakausi viime kaudeksi Mestaruusliigaan nousseessa Jymyssä. Aiemmin Hämeenlinnaan siirtyi jo hänen vuotta nuorempi seuratoverinsa, passari Taija Kaukoranta.

  Riikilä otti heti paikan Nurmon aloituskuusikkossa ja pelasi nousujohteisen kauden. 18-vuotias laitahyökkääjä oli puolivälierissä HPK:ta vastaan joukkueensa parhaimmistoa. Hän pelasi kaikki 18 pudotuspelierää ja oli joukkueensa toiseksi paras pistenainen 55 pisteellä. Runkosarjassa syntyi 20 ottelussa 170 pistettä.

  Riikilä on tyytyväinen tulokaskauteensa pääsarjatasolla.

  – Mielestäni kausi Nurmossa oli onnistunut. Kauteen oli helppo lähteä tutussa ympäristössä ja onnistumisten kautta myös oma roolini kasvoi. Joukkueessa henki oli hyvä ja asiat hoituivat hyvin, Riikilä kertoo.

   

  Hämeenlinnassa nähtiin 177-senttisen yleispelaajan potentiaali jo pudotuspelisarjassa. Riikilä kuului päävalmentaja Luca Chiappinin suunnitelmiin heti kauden päättymisen jälkeen. Sopimukseen päästiin kuitenkin vasta kesäkuun alussa Riikilän päädyttyä siirtopohdinnoissaan Kerhon kannalle.

  – Koin, että on oikea aika lähteä hakemaan uusia haasteita. Hämeenlinna tuntui siihen parhaalta vaihtoehdolta. Ammattimainen toiminta ja laadukas valmennus vaikuttivat omalta osaltaan valintaani, Riikilä perustelee.

  – Haluan kehittyä kokonaisvaltaisesti kaikilla osa-alueilla ja tulla vahvemmaksi pelaajaksi myös henkisesti.

  Kaikkiaan Riikilä pelasi viime kaudella HPK:ta vastaan yhdeksän kertaa, sillä Jymy ja Kerho kohtasivat liigapelien lisäksi myös cupissa. Nuori yleispelaaja vaikuttui ammattimaisen vastustajan toiminnasta.

  – Monipuolinen peluutus ja pelin kehittyminen tekivät Kerhosta kovan vastuksen, Riikilä arvioi.

   

  Lentopallokerholla on nyt yhdeksän sopimuspelaajaa ensi kaudeksi. Emmi Riikilä ei ole joukkueessa edes nuorimmasta ja kokemattomimmasta päästä, sillä joukkueen keski-ikä on juuri 19 vuotta ja neljällä pelaajalla on häntä vähemmän liigaotteluita.

  Riikilän lisäksi laitapelaajiin kuuluvat tällä hetkellä maajoukkuenaiset Suvi Kokkonen ja Ronja Heikkiniemi. Sopimuspelaajiin kuulunut yleispelaaja Silja Kosonen puolestaan siirtyy Ykkössarjan hallitsevaan mestariin Puijo Wolleyhin.

  Riikilä tiedostaa kilpailun aloituskuusikon paikoista olevan kova, mutta ottaa sen positiivisena haasteena.

  – Kilpailutilanne motivoi ja pistää yrittämään parhaansa. Se myöskin kehittää minua pelaajana. Odotan innolla, että pääsen haastamaan Suomen parhaimpiin kuuluvia pelaajia ja samalla myös itseäni.

  Tagit: pelaajasiirrot  tiedotteet  Emmi Riikilä  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä