• [Otteluennakko] HPK vs. Kuortane ǀ ti 13.12.2016 klo 18.30 ǀ Elenia-areena

  Torstaina kauden avaustappionsa kärsinyt HPK palaa virkistyneenä kotihalliinsa, kun se saa tiistaina vieraita Kuortaneelta. Vastustaja on naisten Mestaruusliigan epävirallinen pisteautomaatti mutta myös joukkue, jonka pelaajia kannattaa pitää silmällä tulevaisuutta ajatellen.

  Kaksi kertaa kaudessa Mestaruusliigan ”oikeat seurat” kohtaavat joukkueen, joka ei varsinaisesti edes kilpaile liigassa. Tätä joukkuetta vastaan voitetut pisteet kuitenkin liigaseurojen pistepottia. Tämä aikuisten SM-sarjojen harvinaisuus saapuu tiistaina Hämeenlinnaan testaamaan omaa ja kotijoukkue HPK:n kuntoa.

  Kuortaneen nimellä Mestaruusliigaa pelaava joukkue ei siis ole varsinainen urheiluseura, vaan Lentopalloliiton alaisen valmennuskeskuksen joukkue. Pelaajat opiskelevat Kuortaneen lukiossa ja harjoittelevat sekä pelaavat Kuortaneen Urheiluopistolla maajoukkuevalmentajien alaisuudessa. Naisten maajoukkueen päävalmentajan Tapio Kangasniemen luotsaama ryhmä onkin tavallaan alle 18-vuotiaiden maajoukkue.

   

  Kuortaneen tytöistä maajoukkuekokemusta on jo hakkuri Suvi Kokkosella. 16-vuotias JyväsLentiksen kasvatti oli mukana naisten maajoukkueessa syksyn EM-karsinnoissa. Tällä kaudella hän on pelannut kaikki Kuortaneen 21 erää ja iskenyt niissä melkein neljä pistettä erää kohti. Joukkueen avainpelaajiin kuuluu myös 17-vuotias keskitorjuja Yasmine Madsen, jonka isosisko Michaela pelaa vastapuolella HPK:n riveissä.

  Kuortane on pelannut liigaa vaatimattomalla menestyksellä vuodesta 2013, eivätkä ottelut ole tälläkään kaudella suuria onnistumisia tuottaneet. Lukiolaisjoukkue on pelannut viisi ottelua, joista se on saanut kasaan kolme pistettä ja yhden voiton. Tuo voitto tuli viisieräisessä kamppailussa marraskuun alussa Rovaniemellä Woman Volleyta vastaan.

  Liigan lisäksi Kuortane pelaa naisten 1-sarjaa, jossa menestystä onkin tullut enemmän. Kuortane on pelannut sarjaa jo 13 ottelua, joista se on voittanut yhdeksän. Pelejä on siis takana paljon, mutta joukkueeseen kuuluukin 16 pelaajaa.

   

  Kotijoukkue HPK lähtee uuteen liigaviikkoon hieman uudesta tilanteesta: alla on tappio. Pallokerho ei jaksanut viime viikon vierasreissun toisessa ottelussa aivan viidennen erän loppuun asti, joten Pölkky Kuusamo pääsi yllättämään. Nyt HPK pääsee otteluun levänneenä ja mikä tärkeintä pelaamaan kotisalissaan Elenia-areenalla.

  HPK ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä eräkään kotiotteluissa, jos Mestarien liigan karsinnan kultainen erä Minchanka Minskiä vastaan jätetään huomiotta. Hämeenlinnalaiset ovat ottaneet pisteitä jokaisesta liigaottelustaan ainoana joukkueena sarjassa, joten HPK löytyy sarjataulukosta juuri toisesta päästä kuin Kuortane. Ellei ihmeitä tapahdu, nuoret naiset saavat Kuortaneelle viemisiksi vain kokemuksia.

  Tiistaina on syytä saapua Elenia-areenalle muutenkin kuin tulevaisuuden maajoukkuepelaajien takia. Kuortane-ottelu on HPK:n vuoden viimeinen kotipeli. Ennen joulua Kerho pelaa sunnuntaina vielä yhden ottelun ennen joulua Kangasalla. Tule siis kannustamaan HPK takaisin voittojen tielle tiistaina kello 18.30 Elenia-areenalle!

  Tagit: mestaruusliiga  hpk  kuortane  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä