• LP Kangasala näytti lauantaina toistamiseen tällä kaudella, ettei sarjasijoituksen saa antaa hämätä joukkueen pelatessa kotisalissaan Pitkäjärven koululla. Runkosarjavoiton kannalta elintärkeitä pisteitä tavoitellut HPK päätyi ottelun voitonjuhlien sijaan painajaiseen, kun Kangasala kiipesi 3–1-voittoon erin 25–20, 15–25, 25–22, 28–26.

Ottelusta ei voida puhua LP Kangasalankaan osalta kliinisenä voimannäyttönä, vaan hieman yllättävä kotivoitto oli kärsivällisen oman pelisuunnitelman noudattamisen tulosta. Kaikkien kirkkaimmin Kangasala pysyi omassa pelissään avauserässä, jossa se hankki syöttämällä pienen etulyöntiaseman, joka pysyi erinomaisella vastaanottohyökkäyksellä. Kun kapteeni Liisa Hurskainen alusti syötöillään 17–13-johdon, ei kotijoukkue siitä enää luopunut.

Toinen erä oli puolestaan upeaa HPK-dominointia, jossa keskeisimpiä rooleja esittivät yleispelaaja Salla Karhu ja keskitorjuja Daniela Öhman. Ensin mainittu syötti yhteensä 12 kertaa erässä lyöden pirkanmaalaisia kolmella ässällä ja jälkimmäinen hyökkäsi kuusi pistettä. Karhun syöttövuoro 11–14-tilanteesta 11–21-johtoon ratkaisi erän.

Kolmannessa erässä joukkueet menivät taas vuorotellen pisteen johtoon, kunnes tasainen taisto ratkesi kotijoukkueen päättäväisiin ratkaisuihin 20–20-tilanteen jälkeen. Ottelun ratkaisijaksi noussut keskitorjuja Jessica Wagner sai henkisen yliotteen HPK-hyökkääjistä ja tukahdutti hämeenlinnalaisten vastaanottohyökkäyksen kahdella torjunnalla tuoden neljä eräpalloa emännille.

Neljäs erä näytti samalta kuin edellisessä kohtaamisessa Kangasalla joulukuun alussa. HPK koulutti kotijoukkuetta syötöllä ja torjunnalla tehden tekniseen aikalisään mennessä kolme ässää ja neljä torjuntapistettä. Hyökkäyskin kulki varmemmin ja Kerho johti ratkaisevantuntuisesti 13–22.

Tästä alkoi kuitenkin kymmenen minuutin piina, jonka aikana turvallinen itseluottamus vaihtui väsyneeksi peloksi. Kangasalan torjunta oli paikallaan ja vain Karhu pystyi sen kahdesti loppuerässä ohittamaan. Jutta Riikosen syötöillä LP nousi pisteen päähän 22–23, ja kun Kangasala selvitti kaksi eräpalloa, oli HPK:n selkäranka jo katki. Ottelun tehopelaaja Danielle Brisebois kiusasi vieraiden liikkumatonta vastaanottoa vielä yhdellä ässällä pelin päätteeksi.

Kanadalainen Brisebois (22/+11) ja yhdysvaltalainen Wagner (18/+15) olivat Kangasalan ehdottomat avainpelaajat jenkkipassari Mita Uiaton kanssa. HPK:n vastine jäi Karhun (19/+9) ja Öhmanin (15/+11) johdolla hieman kevyemmäksi. Passari Chloe Collins pokkasi maannaisensa Wagnerin kanssa parhaiden pelaajien palkinnot.

Collinsin mukaan tappio tuli henkisellä puolella, kun joukkue ei jaksanut pelata omissa käsissä ollutta neloserää loppuun asti.

– Pelistä tuli henkien taisto, emmekä vain olleet tarpeeksi vahvoja painaaksemme loppuun asti. Emme pystyneet tappamaan niitä palloja, mitä meidän piti. Kangasala pysyi paremmin omassa pelisuunnitelmassaan, HPK-kapteeni arvioi.

Kangasalle jäi kolme sarjapistettä, jotka olisivat olleet HPK:lle erittäin tärkeitä runkosarjan ykkössijaa ja jopa kakkossijaa ajatellen. Kärkiseurat jatkoivat lauantaina tasaista ristiinpeluutaan, kun OrPo voitti Pölkky Kuusamon 3–2, mutta LP Viestin 3–1-voitto Vampulasta antoi salolaisille avaimet kärkipaikan lunastamiseen.

– Kaikki pisteet ovat tärkeitä, joten onhan se pettymys, kun tietää, mitä olisimme voineet tänäänkin saavuttaa tekemällä omat työmme kunnolla, Collins totesi.

Päävalmentaja Luca Chiappini otti syyt niskoilleen tappiosta ja sanoi joukkueen epäonnistuneen otteluun valmistautumisessa etenkin henkisesti.

– Yleensä vastaamme paineeseen ja pelaamme hyvää lentopalloa, mutta tänään ikään kuin löimme ohi. Johdimme neljättä erää yhdeksällä, joten se häviö ehkä kertoo henkisestä latauksesta, Chiappini harmitteli.

Italialaisen mukaan Kangasala ei juuri häviä laadussa esimerkiksi kärkiseura OrPolle.

– Heidän pelaajiensa tekniset ominaisuudet tekevät näistä peleistä aina vaikeita meille. Esimerkiksi passarilla ja keskipelaajilla on hyvä yhteys toisiinsa, Chiappini kuvaili.