• Hämeenlinnan Lentopallokerho on aloittanut merkittävän yhteistyön LIKE Liikuntakeskuksen kanssa. Sopimuksen myötä Lentiskerho saa kahden maailmanmestarin voimanostaja ja ravintovalmentajan Hanna Rantalan ja pari kertaa maailman vahvinmies tittelin voittaneen Jouko Aholan tiedot ja taidot käyttöön.
  Hanna Rantala ryhtyy neuvomaan Lentiskerhon pelaajia voimaharjoittelussa ja myös oikean ravinnon merkitys tulee korostumaan. Oman kokemuksen kautta Hanna, jos kukaan tietää miten sovittaa yhteen harjoittelu, ravinto ja lepo.

  - Jokainen näistä asioista muodostaa yhden kolmasosan ja vain tasapaino näiden kesken mahdollistaa parhaan tuloksen. Ehkä vähiten huomiota kiinnitetään oikeaan ravintoon. Ravinto kuitenkin vaikuttaa lihasten kehitykseen ja palautuskykyyn sekä jaksamiseen viedä harjoitus läpi. Myös oikeanlainen tankkaus on tärkeää. Jos valmistaudutaan esimerkiksi kolmen tunnin kovaan otteluun niin mielestäni tankkaus tulee aloittaa oikealla tavalla jo pari vuorokautta aikaisemmin.

  Fysiikka puolella Jouko Ahola tulee seuraamaan pelaajien harjoittelua. Tärkeätä on, että harjoittelu tukee lihasten tasapuolista kehittymistä ja loukkaantumisia tulisi pelikaudella aikana mahdollisimman vähän.
  - Oikealla harjoittelulla pysytään kunnossa ja myös vältetään loukkaantumisia. Kunkin pelaajan harjoitusohjelma on totta kai tärkeä. Harjoittelun ei kuitenkaan pidä edetä pelkästään valmentajan ajatukset edellä vaan valmentajan on kuunneltava herkällä korvalla urheilijaa. Urheilija on aina tärkein. Valmentaja pystyy kyllä tunnistamaan koska on kysymys väsymyksestä tai mahdollisesti alkavasta vammasta. Tällä tavalla vähennetään loukkaantumisriskejä.

  Lentiskerhon fysiikkavalmennuksessa jatkaa myös italialainen Enrico Cervella.

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä