• Puolivälieräsarjan avauksesta Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja Oriveden Ponnistuksen välillä saattoi runkosarjasijoitusten perusteella odottaa tasaista vääntöä. Kuntopuntarissa Lentopallokerho oli suosikki, mutta keskiviikkoiltana Loimua-areenalla kotijoukkueen näytös oli täysin ylivoimainen. 570 katsojaa pääsi nauttimaan Lentopallokerhon pelistä, joka toimi jopa paremmin kuin valssi hämärtyvässä kesäillassa.

Avauserä oli tasainen ensimmäiset 11 pallorallia, mutta sitten Lentopallokerho meni menojaan. Yleispelaaja Jenny Mosser oli täysin pitelemätön ja tarvittava tuki löytyi Adela Owokoniranilta ja Michaela Madsenilta. Passari Sofia Lehto pääsi tarjoilemaan hyökkäyspaikkoja kotijoukkueen vastaanoton toimiessa 63 prosentin tarkkuudella. OrPo oli hukassa oman vastaanottopelinsä kanssa ja yksinäisenä tähtenä tuikki Ada Aronen tehoilla 4/+4. Vastaavasti Mosser löi pöytään jäätävät lukemat 13/+13. Erä päättyi lopulta Lentopallokerhon voittoon 25–10.

Toisen erän alussa kotijoukkue jatkoi siitä, mihin se edellisessä jäi. Owokoniranin hyökkäyspiste nosti Lentopallokerhon 8–1-johtoon ja hetken kuluttua Mosser iski taululle lukemat 11–3. OrPo pystyi kuromaan eroa hieman pienemmäksi Arosen ja Daria Butkevychin johdolla, mutta viittä pistettä lähemmäs vieraat eivät päässeet. Siitä pitivät huolen Lentopallokerhon ykköstykit Mosser (6/+6) ja Owokoniran (5/+4). Kotijoukkue oli jokaisella pelin osa-alueella OrPo:a edellä ja vaikka vastaanotto- ja hyökkäysprosentit eivät aivan avauserän tasolle nousseetkaan, voitti Lentopallokerho erän silti 25–13.

Pitkän erätauon jälkeen OrPo palasi kentälle terävästi Arosen johdolla. Lentopallokerho tokeni kuitenkin nopeasti ja Owokoniran nosti kotijoukkueen johtoon vahvalla hyökkäyspelillä ja kahdella ässäsyötöllä. OrPo sinnitteli kyydissä mukana vielä erän puolivälissä Butkevychin ja Jessika Mursulan pisteillä, kunnes ottelun ylivoimainen ykköstähti Mosser otti ratkaisijan roolin. Lentopallokerho nousi ratkaisevaan 20–12-johtoon ja erän lopun edettyä tasatahtia kotijoukkue pääsi juhlimaan ensimmäistä kiinnitystä välieräpaikkaan.

Lopputulos 3–0 (25–10, 25–13, 25–18) ei jätä selittelyille sijaa. Lentopallokerho oli keskiviikkoiltana vahvempi joukkue. Mosser takoi kolmeen erään suorastaan käsittämättömät tehot 28/+28 ja Owokoniran säesti tehoin 17/+12. Keskitorjujat Madsen ja Vera Klimovich ylsivät kumpikin viiteen pisteeseen. OrPo:n tehokkain pelaaja oli Aronen (12/+7), pistepörssin kakkossijan kuittasi Butkevych tehoin 7/+3.

Ada Aronen, Orivesi:

— Oli meille joukkueena haastava peli, hävittiin vastustajalle joka osa-alueella. Tiedettiin, että Hämeenlinna on kova torjuntajoukkue ja yritin löytää muita hyökkäysratkaisuja kuin suoraan torjunnan käsiin. Mielestäni saatiin torjunnassa vaimennuksia, mutta puolustuksessa jäi parantamisen varaa. Hämeenlinna sai kahdella torjujalla kuriin Darian (Butkevych), hän yleensä tekee ainakin kaksikymmentä pistettä.

Andrea Carasi, Orivesi:

— Tänään Jenny (Mosser) niittasi meidät esityksellään ja emme löytäneet tasostamme kuin neljäkymmentä prosenttia. Ottelu oli joukkueelleni vaikea, koska Hämeenlinna pelasi niin vahvasti. Meillä oli vaikeuksia torjunnassa, kun taas Hämeenlinna fyysisenä joukkueena hyödynsi meidän torjunnan heikkoja kohtia. Mutta suosikin paineet ovat vastustajalla, heidän täytyy voittaa, koska olivat runkosarjassa korkeammalla. Me voimme pelata vapaasti, mutta meidän täytyy kotisalissa pelata lentopalloa.

Jenny Mosser, Hämeenlinna:

— Meillä oli joukkueena tänään hauskaa yhdessä kentällä, olimme toistemme tukena ja olimme "cooleina" ensimmäisessä playoff-ottelussamme. Olen ylpeä meistä, että vastasimme pudotuspelien "huutoon" pelaamalla omaa peliämme, ei vähempää eikä enempää. Peli oli yksi kauden parhaista ja olen iloinen, että pystyin auttamaan pisteilläni joukkuettani voittoon. Perjantaina ei ole kotikenttäetua, mutta lähdemme otteluun samalla ajatuksella, pelaamme omaa peliä ja pysymme yhdessä.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna:

— Tämä oli hyvä alku playoff -sarjalle. Meidän vastaanottomme toimi koko pelin ajan ja ottelu oli yksi kauden parhaistamme ja 3–0 -voitolla säästimme energiaa tulevaan. Mutta perjantaina tulee olemaan kova peli, koska tiedämme, että OrPo on hyvä kotisalissaan. Tällä hetkellä Jenni (Ylivainio) vielä kuntouttaa itseään ja Sofia (Lehto) on ykköspassari.

teksti: Jussi Poutala, kuva: Tomi Vesaharju