• [Otteluennakko] HPK vs LP-Vampula ǀ 20.3.2017 klo 18.30 ǀ Elenia-areena

  HPK:n ja LP-Vampulan välinen Mestaruusliigan puolivälieräsarja on ensimmäistä kertaa katkolla maanantaina. Runkosarjan voittaja HPK johtaa otteluvoitoin 2–0 ja pääsee hakemaan viimeistä kiinnitystä välieriin kotisalissaan Elenia-areenassa.

  Vaikka Vampula on pelannut HPK:ta vastaan vähintään tasollaan, sillä on lähes mahdoton tehtävä edessään, mikäli joukkue mielii vielä nousta liigan välieriin ensimmäistä kertaa. Huittislaiset eivät ole ikinä onnistuneet voittamaan Pallokerhoa kolmen liigakautensa aikana. Nyt pitäisi aloittaa kolmen voiton putki Hämeenlinnassa, jossa kotijoukkue ei ole hävinnyt liigassa tällä kaudella kertaakaan.

  Vampulan päävalmentaja Arttu Keräsen mielestä hänen joukkueensa pelasi hyvin ensimmäisissä puolivälierissä, mutta joukkueiden tasoeron takia Vampulan parannettava paljon noustakseen.

  – Meidän pitää pelata omalla huipputasollamme, niin voimme puhua erien ja otteluiden voittamisesta. Jos pelaamme omalla normaalitasollamme, niin tulos on tällainen, Keränen arveli lauantain ottelun jälkeen.

   

  Tiivistahtisissa pudotuspeleissä HPK:n tason leveys korostuu entisestään. Puolustavan mestarin viimeinen hankinta tänä talvena, yleispelaaja Kinga Kasprzak on tuonut toistaiseksi ainakin torjuntamuuriin yhden vaihtoehdon lisää. Siinä missä muukin joukkue, erityisesti Kasprzak on vasta matkalla parhaaseen vireeseensä.

  – En taatusti ole vielä näyttänyt tasoani. Tiedän, että minun pitää yrittää vielä kovempaa ja olen parempi, mitä pidemmälle mennään. Minulla oli (ennen HPK:hon tuloa) kolme kuukautta taukoa pelaamisesta. Minun pitää olla kärsivällinen, puolalainen sanoo.

  Kasprzak toivoo, että Kerho saa tukea maanantainakin sekä joukkueen sisältä että ulkoa.

  – Meidän pitää säilyttää energiamme ja ajatella, että pystymme pelaamaan omaa peliämme. Pitää keskittyä pääasioihin, jotta voimme oikeasti pelata hyvin. Toivottavasti kaikki jatkavat kannustusta myös Hämeenlinnassa.

   

  HPK:n valmentaja Luca Chiappini kertoo, että joukkue kehittää koko ajan peliään yhdessä fyysisen kunnon kanssa.

  – Työskentelemme nyt eniten syöttämisen ja syöttövuorossa pelaamisen kanssa. Siihen nähden peli on tällä hetkellä hyvässä kuosissa. Ehkä panostamme muutamassa seuraavassa harjoituksessa sitten vastaanottohyökkäykseen.

  Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Kasprzakin yleispelaajatoveri HPK:sta, Allison Mayfield ylsi ainakin tilastojen valossa kovaan lyöntiin. Yhdysvaltalainen on playoffien pistepörssin kolmantena tehtyään 5,29 pistettä erää kohti. Vampulan puolelta samanlaista vastuunkantoa on nähty Elli-Noora Hiltuselta lähinnä syöttöruudussa.

  Kolmas puolivälierä HPK:n ja LP-Vampulan kesken alkaa maanantai-iltana kello 18.30 Elenia-areenassa. Yleisradio lähettää ottelun Yle Areenassa. Tervetuloa myös paikan päälle kannustamaan Kerho välieriin!

  Tagit: hpk  lp-vampula  mestaruusliiga  playoffs  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä