• Hämeenlinnan Lentopallokerho päätti kolmen ottelun mittaisen vierasotteluidensa putken voitokkaasti. Kerho matkusti lauantaina Seinäjoelle JymyVolleyn vieraaksi ja pääsi Nurmohallista kotimatkalle kolmen sarja pisteen kanssa.

Kerhon voittolukemat olivat 1–3 (20–25, 13–25, 25–21, 24–26).

– Aloitimme pelin hyvin ja meillä oli hyvä henki. Nurmo tuli kyllä kovalla syötöllä, ja meidän vastaanottomme oli vähän hankaluuksissa, mutta kyllä se lähti siitä paremmin rullaamaan. Pari ensimmäistä erää meni hyvin ja saimme pidettyä tason, kertoi Kerhon libero Rita Timonen tuntemuksiaan ottelusta.

Pitkän tauon jälkeen JymyVolley tuli mukaan taisteluun pisteistä viemällä erän nimiinsä numeroinn 25–21.

– Kolmannessa erässä vähän itse möhlimme tai peli ainakin mielestäni ihan omissa käsissämme. Kasasimme kuitenkin hyvin neljänteen erään, vaikka olimme erän loppupuolella vielä tappiolla. Osoitimme, että olemme henkisesti vahvempia ja saimme käännettyä erän itsellemme. Voitto oli tosi tärkeä. Varsinkin se oli tosiaan hyvää, ettemme menneet paniikkiin, vaikka tilanne oli lopussa tiukka.

Lentopallokerho voitti kahdeksan päivän aikana pelatuista kolmesta vierasottelustaan kaksi ja kärsi yhden tappion.

– Mielestäni pitää olla tyytyväinen. Toki Viesti-peli ei ollut ihan sellainen kuin toivoimme, mutta sielläkin osoitimme ihan hyvää taisteluilmettä. Eihän se ole koskaan helppo paikka mennä pelaamaan. Näissä kahdessa muussa pelissä otimme tosi tärkeät kolme pistettä. Anna kyllä joukkueelle ihan hyvän arvosanan. Olemme kestäneet hyvin kaikki vastoinkäymiset ja muutokset ja kasvaneet henkisesti aika paljon. Toki vielä on paljon parannettavaa, mutta olemme menneet eteenpäin, Timonen mietti.

Ensimmäistä kauttaan Lentiskerhossa pelaavan Timosen mielestä joukkue on mennyt erityisesti eteenpäin torjunta-puolustuspelissään.

– Lauantainakin keskarit ottivat yhteensä 16 torjuntaa. Mielestäni se kertoo siitä, että torjunta on mennyt eteenpäin. Puolustuksessakin olemme saaneet palloja peliin ja teemme siellä enemmän töitä. Toki virheitäkin vielä tulee, mutta se on osa-alue, jossa olemme kehittyneet.

JymyVolleyn ja Lentopallokerhon välinen ottelu oli yksi tämän kauden Mestaruusliigan otteluista, joka pelattiin ilman rajatuomareita. Timosen mielestä kokeilu sujui hyvin.

– Pelin aikana en tajunnut edes ajatella asiaa. Kyllähän ennen ottelua jännitti, kuinka räikeitä virheitä voi tulla. Mielestäni tuomarilinja oli hyvä, enkä muista, että isoja virheitä olisi tullut. Yllättävän toimivaa, libero kiitteli.