• Hämeenlinnan Lentopallokerho ja LP Viesti aloittavat sunnuntaina pelaamisen naisten Mestaruusliigan pronssimitaleista. Ottelusarjan ensimmäinen ottelu pelataan kello 18alkaen Hämeenlinnan Loimua-areenassa.
  Toisen kerran joukkueet kohtaavat keskiviikkona Salossa ja pronssimitaleiden voittaja on selvillä viimeistään perjantaina Salossa pelattavan ottelun jälkeen. Ottelusarjan voitto heltiää siis kahdella voitolla.
  Hämeenlinnan Lentopallokerhon libero Emilia Joensalo odottaa kauden viimeisistä rutistuksista mielenkiintoisia otteluita.

  – Kyseessä on tällainen El Classico eli Hämeenlinnan ja Viestin kohtaaminen, ja odotan kyllä tiukkaa vääntöä. Viesti on kova joukkue ja varmasti ennakkosuosikki tähän pronssisarjaan. Uskon kuitenkin, että parhaalla pelillämme olemme hyvinkin haastamassa heitä, Joensalo sanoo.

  Viesti on ollut kevätkaudellakin hyvä.

  – Viesti on pelannut hyviäkin otteluita, mutta heilläkin on ollut ailahtelua pelissä ja loppujen lopuksi Kangasala löysi välieräsarjassa hyvin eväät Viestin kaatamiseen. Viestilläkään suorittaminen ei ole ollut tasavahvaa ja täydellistä, mutta kuten mekin, se on parhaimmillaan tosi vaarallinen joukkue.

  Lentopallokerho on päässyt keskittymään sarjaan viikon ajan.

  – Ensinnäkin oli todella tärkeä saada vähän lepoa. Välieräsarja on fyysisesti ja henkisesti tosi kova. Olemme pystyneet palautumaan, ja päässeet hiomaan niitä asioita, mitä noissa peleissä on tullut ilmi. Kun koko ajan pelataan, ei pysty harjoittelemaan niin hyvin. Siinä mielessä valmistautuminen on ollut hyvä, libero sanoo.

  Hän myöntää, että pronssimitalit maistuisivat Kerholle vaikean kauden jälkeen hyvältä.

  – Olisihan se joukkueellemme uskomaton päätös tälle kaudelle. Olemme käyneet läpi aika paljon kaikenlaista. Se olisi tosi hieno palkinto kaikelle ja sitä kohti menemme.

  Sunnuntain ottelu on kaikissa tapauksissa Lentopallokerhon kauden viimeinen kotiottelu.

  – Toivoisin, että saamme viimeiseen otteluun vielä vähän enemmän ääntä halliin. Kun on kyseessä iso halli, meinaa kannustus sinne vähän hukkua. Olisi hienoa saada yhteisöllinen kokemus tästä viimeisestä matsista ja saada yleisö taaksemme tukemaan meitä, koska sitäkin varmasti tarvitaan, Joensalo toivoo.

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä