• No niin ja tervetuloa! Hämeenlinnan Lentopallokerho, seuran päävalmentaja Giovanni Torchio ja manageri Ville Kalliomäki toteuttivat uudenvuodenlupauksensa. Lupauksen toteutuminen toi joukkueelle ja sen kannattajilla myöhäisen joululahjan. Paketista ponnahti lajin luonteelle sopivasti kuin vieteriakka Ranskan maajoukkuepelaaja Odette Ndoye.

  Ainakin lentopallon hardcore-seuraajille seurat kuten Paris Saint-Cloud ja Neptunes de Nantes kertovat oleellisen. Maanosan huippuseuroja, joiden riveissä Ndoye on takonut palloa lattiaan. Tai, ehkä enemmänkin puolustanut ja vastaanottanut palloja, koska kyseiset pelin osat ovat Odetten ydinosaamisaluetta.

  — Etsimme pitkään ja maltilla juuri meille sopivaa vahvistusta, päävalmentaja Torchio kuvailee prosessia. Viikon yhteisen kokemuksen perusteella uskon, että löysimme mitä etsimme. Odette on kokenut ammattilainen, joka hallitsee pelin kaikki osa-alueet, mutta loistaa ennen kaikkea puolustuspelissä. Juuri tuota osaamista joukkueemme on eniten kaivannut. Yksi puuttunut ja sopiva palanen saattaa kääntää koko joukkueen suunnan Torchio uskoo.

  KOKENUT EUROKENTTIEN AMMATTILAINEN

  Kokemuksesta Ndoyen anti joukkueelle ei jää uupumaan. Ranskan pääsarjan ohella hän on pelannut maanosan ykkösturnausta Mestarien liigaa ja kokemusta löytyy myös Ranskan maajoukkueesta, aina arvokisoja myöten. Syyskauden, ennen Lentopallokerhoon liittymistään Ndoye pelasi Sveitsin suurseura Genevessä.

  30-vuotias, 178 senttinen yleispelaaja liittyi Kerhon kokoonpanoon maltillisin, mutta toiveikkain odotuksin.

  — Kestää varmasti tovin ennen kuin yhteinen sävel muiden pelaajien, ennen kaikkea passarien kanssa löytyy. Tiedän kuitenkin mitä osaan, ja sen osaamisen annan sataprosenttisesti joukkueeni käyttöön. Vastaanotan, puolustan ja tarvittaessa tottakai myös päätän hyökkäyksiä, Ndoye niputtaa kokeneen ammattilaisen antinsa.

  KOHTI KEVÄTTÄ, KEVÄTTÄ RINNASSA 

  Lentopallokerhon vuosi on käynnistynyt hyvin, jopa lupauksia herättävästi. Kerho on voittanut alkuvuoden kaksi liigapeliään. OrPo:n kotona suoraan 3–0 ja sarjakärki Puijo Wolleyn ankaran taistelun jälkeen Kuopiossa 3–2. Tuolle pohjalle on tukeva rakentaa menestystä aina kevään ratkaisupelejä ajatellen. Kerholla on runkosarjaa jäljellä vielä 12 ottelua, joten aikaa huippuiskun löytymiseen riittää kyllä. Päivien pidetessä Kerho on väkevä haastaja jopa Mestaruusliigan kärkijoukkueille.

  Kuluvalla viikolla yhteisen vireen löytämistä on kuitenkin haitannut joukkuetta riivannut flunssa-aalto. Nyt pahimmat tyrskyt lienevät ainakin tällä erää elettyä elämää. Jobinpostia joukkueelle tuo passari Jenna Ylivainion nilkkavamma, joka pitää hänet toistaiseksi sivussa. Tällä hetkellä Kerhon peliä pyörittää kesken kauden joukkueeseen liittynyt Sofia Lehto, jonka sopimusta jatkettiin hiljattain kauden loppuun asti. Hyvä niin.

  Seuraavaksi Lentopallokerhon tuloskunto mitataan tulevana sunnuntaina, 22. tammikuuta. Kotiottelu LiigaPlokia vastaan pelataan poikkeuksellisesti Hattulassa, Parolan Juteinikeskuksessa kello 17:00 alkaen. Tuolloin tarjoutuu mahdollisuus seurata livenä uuden vahvistuksen Ndoyen otteita ja samalla varmistua joukkueen iskukyvystä. Tilanteen niin vaatiessa ottelun voi katsoa myös Nelosen Ruutu Urheilussa. Setä selostaa.

   

  teksti: Tapio Suominen
  kuva: Tomi Vesaharju

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä