• Hämeenlinnan Lentopallokerho venytti voittoputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi lentopallon naisten Mestaruusliigan päätöskierroksen ottelussa. JymyVolley kaatui kotoisalla Loimua-areenalla tiukan, reilun kahden tunnin taiston jälkeen erin 3–1, eräpisteet 25–20, 25–21, 24–26, 26–24. Liigan tyveen juuttunut nurmolaisjoukkue haastoi emännät väkevästi, mikä kielii kotoisen liigan laadusta ja tasaisuudesta.

  Voitollaan Lentopallokerho varmisti synkän alkukauden jälkeen lopulta runkosarjan nelossijan ja sen myötä kotiedun pudotuspelien avauskierroksella. Puolivälierissä Kerho kohtaa runkosarjassa viidenneksi sijoittuneen Oriveden Ponnistuksen. Välieräpaikka, eli paikka mitalipeleihin, heltiää kolmella voitolla.

  MONIPUOLISET EVÄÄT

  Kerho ratkaisi kamppailun osin tutuilla eväillä, ja laajalla rintamalla. Kotijoukkueen parhaana palkittu keskipelaaja Vera Klimovich torjui vastustajan hyökkäyksen peräti kuusi kertaa pisteen arvoisesti. Kaikkiaan Lentopallokerho kokosi hulppeat 13 torjuntapistettä.

  Kerho on torjunut vastustajan hyökkäyksiä kovilla tehoilla läpi kauden. Keskipelaajat, uransa sadannen liigapelin pelannut Klimovich ja Michaela Madsen rakentavat parhaimmillaan verkolle sellaisen räystään, josta ei hyökätä yli eikä ohi. 

  Kerhon hyökkäyspelistä päävastuun kantoi jälleen tulokaskauttaan pelaava yleispelaaja Jenny Mosser, joka tehoili komeat 19 pistettä. Erityismaininnan ansaitsee vasta 16-vuotias Kerttu Kilpinen. Toisen polven pääsarjapelaaja kiitti valmentajan luottamuksesta pelaamalla ennakkoluulottomasti erinomaisen ottelun.

  Kerhon yleispelaajista ranskalainen Odette Ndoye huilasi tänään, ennalta sovitun mukaisesti. Adeola Owokoniran puolestaan on toipunut lievästä alaraajavammasta täyteen iskuun, ja on käytettävissä ensi viikolla alkavissa pudotuspeleissä.

  HUIKEAA LIBEROPELIÄ

  Vierailija lakeuksilta, JymyVolley Nurmosta juuttui sarjan tyveen jo alkukaudesta. Joukkue on kuitenkin parhaimmillaan pystynyt haastamaan kenet tahansa liigassa, kärkijoukkueet mukaan lukien. Niin kävi myös Lentopallokerhon vieraana.

  Libero Laura Penttilä esitteli koko repertuaarinsa, ja pelasi nautittavalla tasolla. Hieno iltapuhde Penttilältä. Raamikas serbihakkuri Ivana Radonjic takoi vauhtiin päästyään 19 pistettä 45% tehoilla. Kauden mittaan melko vähän vastuuta saanut passari Aino-Kaisa Etelä lukeutuu myös JymyVolleyn onnistujiin. Kapteeni Riikka Valkonen kunnostautui tänään vastaanottopelissä ja kolmella ässäsyötöllä.

  Ottelun ProLiberona palkittiin Laura Penttilä, vierasjoukkueen parhaana kokenut Kaisa Jokinen ja kotijoukkueen parhaana Vera Klimovich.

  Kaisa Jokinen, keskipelaaja, JymyVolley:

  — Huikea taistelu nihkeän alun jälkeen, vanhakin hengästyi. Tyypillinen ottelu meiltä. Pystymme haastamaan kenet tahansa, mutta erien lopussa virheitä tulee liikaa. Rovaniemelle näköjään lähdetään seuraavaksi, ja tietysti voittoa hakemaan.

  Vera Klimovich, keskipelaaja, Lentopallokerho:

  — Laadukas ottelu molemmilta joukkueilta. Tuntuu, että olemme valmiita pudotuspeleihin. Joukkueemme on laadukas ja rotaatio on laaja. Tavoitteemme on voittaa Suomen mestaruus, ja uskallan sanoa, että pystymme siihen.

  Aleksi Mutka, päävalmentaja, JymyVolley:

  — Puolustuspelimme toimi tänään loistavasti. Laura Penttilä ja Riikka Valkonen pelastivat henkilökohtaisilla taidoillaan monta pistettä meille. Karsintoihin menemme tekemällä pienetkin asiat oikein, vastustajan heikkouksiin iskien. Olemme altavastaajina aika paineettomassa tilanteessa. Toivon myös, että ottelun tuomaristo katselee ottelun tietyt tuomiot vielä uudestaan. Tuliko heille virheitä, vai näinkö minä omiani.

  Giovanni Torchio, päävalmentaja, Lentopallokerho:

  — Hyvä valmistautuminen pudotuspeleihin, koska Nurmo haastoi meidät tosissaan. Pudotuspeleissä henkinen kantti ratkaisee paljon. Tuntuu, että joukkueeni on kasvanut paljon kauden mittaan. Mitään taikatemppuja ei kukaan voi tehdä, ainoastaan laadukas harjoittelu ja yhteiset kokemukset hitsaavat menestyvän joukkueen. Puolivälierissä OrPoa vastaan on hurjasti paineita, koska voittaja etenee mitalipeleihin ja hävinneen kausi päättyy.

   

  Runkosarjan päätöskierroksen tulokset sinetöivät samalla joukkueiden lopullisen järjestyksen, ja sen myötä puolivälierien otteluparit. Lentopallokerho siis kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Oriveden Ponnistuksen. Puolivälierät pelataan paras viidestä -systeemillä, eli välieräpaikka irtoaa kolmella voitolla. Avausotteluiden runkopäivä on ensi viikon keskiviikko 15.3. Tarkempi otteluohjelma täsmentyy torstaina.

   

   

  teksti: Tapio Suominen, kuva: Tomi Vesaharju

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä