• Kaikki erät tämän kauden kilpailullisissa otteluissa voittanut HPK kohtasi tiistaina viimein parempansa, kun se pelasi ensimmäisen Mestarien liigan karsintapelinsä Valko-Venäjän Minskissä. Paikallinen mestari Minchanka oli kotihallissaan Falcon Club Arenalla yhtä vakuuttava kuin HPK omissa otteluissaan aiemmin kotimaan kamaralla. Minskiläiset näyttivät maailman kovimman seurakilpailun tasoa ja voittivat erin 3–1 (25–15, 25–18, 22–25, 25–19).

Ensimmäisessä erässä HPK oli alakynnessä koko ajan. Toisen teknisen aikalisän jälkeen tilanne repesi 22–11:een, ja joukkueet saivat keskittyä hyvissä ajoin uuteen erään.

Toisessa erässä HPK sai peliään takaisin Mestaruusliigasta tuttuihin uomiinsa. Suomen mestari pysyi tilanteeseen 21–17 asti muutaman pisteen sisällä, mutta Valko-Venäjän maajoukkuepelaajien kovat lyönnit käänsivät tämänkin erän kotijoukkueelle. HPK:ta auttoi myös vastustajan huolimattomuus, sillä Minchankalle kertyi erässä peräti 11 virhettä.

Viimein kolmannessa erässä selkä seinää vasten pelatessaan hämeenlinnalaiset onnistuivat tekemään ensimmäisestä osaottelusta Mestarien liigan arvoisen tasaisen kamppailun. Kymmenen pisteen rajapyykille edettiin tasatahtia, mutta sitten HPK alkoi saada otetta. Etenkin puolustuspelin ja Hillary Hurleyn tasonnostot veivät HPK:n erän lopussa viiden pisteen johtoon, joka supistui enää kolmeen.

Neljäs erä oli taas valkovenäläisten hallintaa. Minchanka otti heti alussa muutaman pisteen johdon, joka kutistui tiukimmillaan kahteen. Toisen teknisen aikalisän jälkeen Viktor Gancharowin suojatit repäisivät kuuden pisteen johdon. HPK:lla oli vaikeuksia vastaanotossakin ja ottelupisteet jäivät Minskiin.

Ottelun selkeä hahmo oli Minchankan maajoukkuelaituri Katsiaryna Silantseva, joka mätti 26 pistettä pääosin Anastasija Kananovichin passeista. Silantsevalle kertyi myös kolme ässää ja torjuntaa. Myös 19 pistettä tehneen hakkuri Oksana Kavalchukin tehot koituivat suomalaisten kohtaloksi.

HPK:n avainpelaajiksi nousivat otteluparin avausosassa yhdysvaltalaisvahvistukset Hurley ja Allison Mayfield, joka oli Minskin illassa joukkueen pisteykkönen tehoin 20/+11. Hurley saavutti tehot 12/+11 ja hyvän ottelun pelannut keskitorjuja Karoliina Friberg 11/+9. HPK:n onnistujiin lukeutui ottelussa myös useita hienoja nostoja tehnyt libero Eveliina Rautiainen.

Suomen otteluissa loistanut Piia Korhonen puolustettiin pimentoon, joten neljännessä erässä päävalmentaja Luca Chiappini vaihtoi hänen paikalleen Noora Venhon. Myös Oona Yli-Pekkala sai peliaikaa passarina Katja Kylmäahon tilalla.

HPK:lla on edessään tiukat paikat lauantaina, sillä Mestarien liigan ottelupareissa yhdellä erävoitolla ei ole merkitystä, kun jatkopaikka ratkaistaan sarjapistein. Näin hämeenlinnalaisten on voitettava kotiottelunsa vähintään samoin lukemin, jolloin Elenia-areenalla pelattaisiin myös kultainen erä. Kuitenkin ottelupari on edelleen auki, sillä HPK osoitti tiistaina pystyvänsä haastamaan Minchankaa pelatessaan omaa parasta lentopalloaan.

Tagit: hpk  minchanka  cev  #clvolleyw  lentopallo  otteluraportit