• HPK-naiset pelasivat sunnuntaina vaiheikkaan ottelun rakasta paikallisvastustajaa LP Kangasalaa vastaan. Kangasala laittoi taas tiukasti kampoihin ja oli lähellä voittaa useammankin erän, mutta Kerho vei pidemmän korren 3–1 (25–19, 25–27, 27–25, 25–20). Samalla HPK varmisti runkosarjan piikkipaikan.

Koska Woman Volley kukisti tuntia aikaisemmin alkaneessa ottelussa Rovaniemellä Salon LP Viestin, paineet karkasivat HPK:lta jo ennen peliä. Ottelusta Kangasalaa vastaan tulikin melko huoleton näytös, jossa molempien joukkueiden taso heitteli laidasta laitaan.

HPK aloitti pelin vahvasti karkaamalla ensimmäiselle tekniselle aikalisälle neljän pisteen johdossa. Erä pysyi tämän jälkeen varmasti Kerhon komennossa hämeenlinnalaisten pelatessa varmemmin kuin viime aikoina tuskaillut Kangasala.

Toiseen erään tullessa LP Kangasala kuitenkin petrasi peliään. Jo avauserässä joukkueen tehoista vastannut Dayana Segovia nautti suurta passari Jovana Gogicin luottamusta ja mätti 13 pistettä lisää. Kangasala sai tilanteessa 19–24 viisi eräpalloa, mutta oli hukata erän pitkälti omalla huolimattomuudellaan. HPK nousi tasoihin, mutta Kangasala pystyi lähettämään kamppailun tauolle kaksi eräpalloa myöhemmin.

Koko ottelun pirkanmaalaisia kannatellut syöttöpeli nousi vielä uudelle tasolle kolmannessa erässä. Kangasala syötti kuusi ässää, joista peräti neljä lähti nuoren Jutta Riikosen kädestä. Hyökkäystehot laskivat molemmilla joukkueilla, mikä kostautui etenkin vieraille. Segovia jäi neljä kertaa HPK:n torjuntaan. Kun LP:n virheiden määrä nousi edellisen erän kymmenestä vielä yhdellä, tasainen erä kääntyi väkisin HPK:lle.

Neljäs erä oli taas paluu HPK:n hallitsemaan Mestaruusliiga-arkeen. Kangasala ei kyennyt enää nostamaan tasoaan, kun taas helmikuun tähdistöön valitut laiturit Piia Korhonen ja Allison Mayfield iskivät HPK:lle voiton. Näin HPK taisteli runkosarjansa päätökseen kotiotteluiden osalta kahdella pitkällä nelieräisellä.

LP Kangasalan hakkuri Dayana Segovia oli 29 pisteellään (+11) ottelun pisteykkönen ja vieraiden kiistatta paras pelaaja. Kolme LähiTapiola-pistettä menivät kuitenkin varmemmin pelanneelle HPK:n parhaalle pelaajalle, Piia Korhoselle (22/+16). Hänen vanavedessään Allison Mayfield iski 17 pistettä.

Mayfield oli ylpeä, kun joukkue pystyi voittamaan välillä hyvin vaikeaksi käyneen ottelun.

– Ottelu oli ylä- ja alamäkiä täynnä. Ehdottomasti oli aikoja, jolloin meillä ei kulkenut. Se oli vuoristorataa, mutta taistelimme kovaa voittaaksemme, ja olen iloinen siitä. Kangasala pelasi tänään hyvin ja syötti hyvin. Meillä ja etenkään minulla passit eivät aina onnistuneet, ja se vaikeutti peliä.

Viime kauden Kangasala-yleispelaaja nautti vanhan seuransa kaatamisesta neljännen kerran tällä kaudella.

– Se on aina hauskaa pelata heitä vastaan, koska minulla on vielä paljon kavereita siellä. Pääsee tuijottamaan heitä verkon läpi henkilökohtaisesti ja osoittamaan, että ”torjun nyt sinut”. On tietysti aina hauska voittaa entinen joukkue, Mayfield totesi.

HPK peluutti ottelussa 11:tä kokoonpanon 12 pelaajasta, ja myös Kinga Kasprzak pääsi hieman pidemmäksi aikaa kentälle ottelun toisessa erässä. Päävalmentaja Luca Chiappinin mukaan kierrätys jatkuu ensi viikonlopun viimeisissä runkosarjaotteluissa, koska koko joukkueen tulee olla valmis, kun pudotuspelit alkavat.

Playoffeja ajatellen myös sunnuntain ottelu oli Chiappinin mielestä hyvää valmistautumista.

– Tämä oli tiukka ottelu, koska Kangasala pelasi ja syötti erittäin hyvin. Tiukat pelit ovat meille hyödyksi (pudotuspelejä ajatellen). Kangasala on aika riippuvainen hakkuristaan (Dayana Segovia). Jos hän pelaa hyvin, he voivat voittaa. Hän oli tänään liekeissä.

HPK:n puolivälierävastustaja selviää viikon päästä pudotuspelien valintatilaisuudessa. Playoffit alkavat Hämeenlinnassa 15. maaliskuuta.